23. april 2020.23. apr 2020.
Četvrti muškarac zaražen Kovidom 19
NOVI SLUČAJ OBOLjEVANjA POTVRĐEN U KOCELjEVI

Četvrti muškarac zaražen Kovidom 19

Proteklog vikenda u Koceljevi je registrovan još jedan slučaj oboljevanja od infekcije izazvane koronavirusom. Na području ove opštine od početka epidemije prisustvo Kovida 19 potvrđeno je kod četvorice muškaraca.
Opštinski Štab za vanredne situacije je u subotu, nakon zvanične potvrde novog, potvrđenog slučaja infekcije, održao hitnu vanrednu sednicu na kojoj je jednoglasno zaključeno da je nužno apelovati na sve građane da u cilju suzbijanja i sprečavanja daljeg širenja ove zarazne bolesti podignu stepen samoodgovornosti i odgovornosti prema drugim osobama na najviši nivo, da više nego uobičajeno održavaju ličnu higijenu i higijenu svog doma, koriste zaštitna sredstva poput maski i rukavica uvek kada se nalaze u zatvorenim javnim objektima, odnosno u prodavnicama, pekarama, bankama, javnim ustanovama.
Iz Štaba za vanredne situacije opštine Koceljeva podsećaju građane da je važno poštovanje propisanih mera kao što je nalog da se u maloprodajnim objektima može nalaziti samo jedan potrošač na deset kvadratnih metara kao i primena opšte mere prevencije fizičke udaljenosti od najmanje dva metra od drugog lica.
Nije preporučljivo kretanje i zadržavanje na javnim mestima u grupama u kojima je više od dva lica i neophodno je poštovati meru samoizolacije ukoliko je ona izrečena od strane nadležnih organa.
Štab za vanredne situacije u Koceljevi naložio je svim službama, javnim preduzećima i ustanovama da podignu na najviši nivo stepen odgovornosti u pogledu primene mera zaštite.
Svakodnevno se vrši dezinfekcija ulica i trotoara a ova sredstva dostupna su i građanima u kanisterima postavljenim na nekoliko lokacija u opštini.
V. Bošković

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa