2. jul 2020.2. jul 2020.
JOŠ 30 DANA
FUDBAL: SUPER LIGA

JOŠ 30 DANA

Manje od mesec dana do početka nove sezone. Neophodno delovati brzo za njen spas i novu nadu. Prelazni rok od sredine jula
Okončana je sezona 2029/20. nedavno, još se priča o finalu Kupa kao poslednjem meču u njoj, a već se u nedeljama broji vreme do početka nove sezone, drugačije, po mnogo čemu specifične. Super liga sa čak 20 klubova počinje 1. avgusta, predviđeno je 38 kola, dvokružni bod sistem. Naslov podrazumeva da tekst čitate u dan izlaska našeg najnovijeg broja, a inače je on još manji za svaki naredni dan.
Osim još kraćeg odmora, duže sezone, više rivala, klubove očekuje i drugačija situacija po pitanju prelaznog roka. Prvi dan u kome mogu biti angažovani novi igrači je 14. jul, a poslednji 5. oktobar. U takvim okolnostima teško je realizovati ideju da novajlije pređu kompletni trenažni proces sa novom ekipom i po svemu sudeći, mora se delovati tako da u prelaznom roku samo formalno bude potvrđeno angažovanje akvizicije.
Pred šabačkom Mačvom je izuzetno težak posao. Okolnosti su spasile tim, zadržale među superligašima, a sada je neophodno učiniti nešto veliko tokom leta kako bi u sezoni gde će imati 19 rivala, „crveno-crna“ ekipa bila bolja bar od šest. U naletu emocija, navijači će reći, posle sezone od dve pobede u 30 kola i samo 13 osvojenih bodova, da je potrebno 11 novih igrača, ali realno je da četiri do šest predstavlja minimum za istinski preokret, posebno u ofanzivi, ali svaki mora biti pravi pogodak, naravno i prihvatljiv za klupski budžet. Posao je veliki i ne dozvoljava predah, a verovatno da nema navijača, simpatizera Mačve koji neće biti sasvim zadovoljan opstankom u eliti na proleće 2021. godine.

Konačno kompletirane lige
Do utorka su sve bile špekulacije, manje ili više proverene, ali ipak pretpostavke, koje su na sastanku u Fudbalskom savezu Srbije dobile definitivnu potvrdu i konačno znamo sastave Super i Prve lige Srbije.
Mesto u Super ligi upražnjeno odustajanjem beogradskog „Grafičara“ popuniće, prema najavama, NOVI PAZAR. Više borbe, ali i „prostora“ pružila je Prva liga, proširena sa 16 na 18 klubova, gde se, uz dva dodatna mesta, ukazala prilika da se popune pozicije Novog Pazara, Smedereva i beogradskog „Sinđelića“, novog superligaša, odnosno ekipa koje su eliminisane/ istupile iz Prve lige. Potvrđeno je da će novi prvoligaši biti: LOZNICA, RADNIČKI (Sremska Mitrovica), a u njihovom „društvu“ su još DUBOČICA (Leskovac)i SLOGA (Kraljevo).

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa