9. jul 2020.9. jul 2020.
MITAR NA DALEKOM ISTOKU
STONI TENIS: PARAOLIMPIJSKE IGRE

MITAR NA DALEKOM ISTOKU

Šabački stonosteniser i zvanično obezbedio plasman na POI 2021. Brani bronzu iz Brazila. Prvi šabački olimpijac
Prvi šabački olimpijac koji je taj epitet stekao obezbeđivanjem mesta na najvećoj svetskoj smotri je MITAR PALIKUĆA. Verovatno da svako ko prati sport zna da je reč o sjajnom stonoteniseru iz našeg grada koji će predstavljati Srbiju krajem avgusta i početkom septembra na Paraolimpijskim igrama u Tokiju, carskoj prestonici zemlje izlazećeg sunca.
Još pre epidemije i pandemije, pre nego što je bilo ko slutio da bi Igre mogle biti prolongirane za narednu godinu, Palikuća je bio blizu sigurnog mesta u Japanu. Visoko pozicioniranog na svetskoj rang listi samo je teorija odvajala od plasmana, a posle brojnih pauza i tek ponekih turnira od nedavno je i zvanično potvrđeno da ispunio normu. Trenutno petoplasirani u poretku stonotenisera sa invaliditetom putovaće u Japan kao deo već petočlane stonoteniske selekcije Srbije koju čine: Borislava Perić – Ranković, Nada Matić, Ana Prvulović, Goran Perlić i Mitar Palikuća.
Mitar, nekadašnji član šabačke „Mačve“, a danas najvećeg kluba, novosadskog „Spina“, u klasi T-5 braniće bronzanu medalju koju je osvojio u Rio de Žaneiru 2016. godine. Naravno, sve u nadi da neće biti novih promena usled nestabilne situacije sa Kovidom u celom svetu.
Trenutno je, kao i u većini sportova, na snazi još pauza, koja se već odužila, usled pandemije i sve svetske federacije su prinuđene na stalne izmene kalendara takmičenja.
Šta ga očekuje do Igara, ko su najveći rivali, kakve su ambicije, o značaj prethodnog četvorogodišnjeg perioda i planovima za naredne mesece, čitajte u razgovoru sa našim paraolimpijcem u narednom izdanju „Glasa Podrinja“.

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa