23. jul 2020.23. jul 2020.
Za jače veze među gradovima
Otpočeli su radovi na pobijanju šipova za izgradnju novog mosta preko reke Save kod Šapca za autoput i brzu saobraćajnicu Ruma-Šabac-Loznica

Za jače veze među gradovima

Uprkos epidemiji korona virusa Srbija je veliko gradilište.Pripremni radovi na platou za bušenje šipova sa obe strane nasipa su u toku, a novi most na reci Savi kod Šapca je deo velikog projekta izgradnje autoputa Ruma-Šabac i brze saobraćajnice Šabac-Loznica
U sredu 15. jula 2020. godine otpočeli su radovi na pobijanju šipova za izgradnju novog mosta preko reke Save kod Šapca za autoput i brzu saobraćajnicu Ruma-Šabac-Loznica.Tim povodom potpredsednica Vlade Republike Srbije i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture prof. dr Zorana Mihajlović obišla je radove i najavila da most treba da bude završen krajem 2022. godine.
U ime Mačvanskog upravnog okruga ministarku Mihajlović sa saradnicima, dočekao je načelnik Upravnog okruga Vladan Krasavac.
Uprkos epidemiji korona virusa Srbija je veliko gradilište. Pripremni radovi na platou za bušenje šipova sa obe strane nasipa su u toku,a novi most na reci Savi kod Šapca je deo velikog projekta izgradnje autoputa Ruma-Šabac i brze saobraćajnice Šabac-Loznica. Posećujući gradilišta na teritoriji Republike Srbije, ministarka daje podršku građevinarima koji uprkos epidemiji vredno rade. Cilj je da se ekonomija države održi. Građevinska sezona je u punom jeku, a veliki infrastrukturni projekti su uslov za ekonomski oporavak zemlje i njen dalji napredak. Projekat izgradnje ove saobraćajnice je započeo krajem prošle godine i to će biti najbrža saobraćajna veza sa Republikom Srpskom i Bosnom i Hercegovinom.
Obraćajući se prisutnima, Zorana Mihajlović je naglasila da “Građevinari na teritoriji Srbije gde god mogu rade, gradilišta nisu zatvorena i pridržavaju se maksimalno mera protiv širenja koronavirusa. Moramo da radimo, jer pored izazova epidemije, a živećemo još dugo sa tim virusom, moramo da učinimo sve da naša ekonomija radi. Važno je da se povežemo sa regionom, ali i da svi delovi Srbije budu dobro povezani saobraćajnom infrastrukturom. Vrednost investicije je blizu pola milijarde evra”,navela je ministarka Mihajlović.
Šef Projekta Nikola Karadžić iz Koridora Srbije naglašava da su počeli radovi za pobijanje šipova sa mačvanske strane, priprema za postavljanje šipova u samoj reci Savi,kao i sa sremske strane. Radovi se odvijaju po planiranoj dinamici, a ukupno će biti pobijeno 350 šipova.
Projekat izvodi azejberdžanska kompanija Azvirt, a direktor Murat Turkoglu nije krio zadovoljstvo ističući da su mostovi simbol spajanja,saradnje i harmonije.”Efikasno ćemo uraditi posao, uz poštovanje rokova i primenu najviših standarda”naglasio je Turkoglu i dodao da na projektu radi više od 90 posto srpskih radnika.
Novi most preko reke Save kod Šapca je najzahtevniji deo Projekta i sa navoznim rampama biće dug 1300 metara, dok je ukupna dužina autoputa i brze saobraćajnice 77 kilometara. Projekat je od izuzetne važnosti ne samo za Mačvanski i Sremski okrug, već i za čitavu Republiku Srbiju. Njegovim završetkom obezbediće se najbrža veza sa Beogradom, što će omogućiti dolazak brojnih investitora i ekonomski prosperitet ovog dela Srbije, ali i cele države.

Kabinet načelnika Vladana Krasavca

Najnoviji broj

2. februar 2023.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa