Info

31. decembar 2020.31. dec 2020.
Energija koja vodi  novim humanim delima
JKP “STARI GRAD” U HUMANITARNOJ AKCIJI PRIKUPLjANjA ČEPOVA

Energija koja vodi novim humanim delima

Akcija prikupljanja plastičnih čepova u humanitarne svrhe u Šapcu ima odličan odziv. Nedavno su od prikupljenih čepova kupljena invalidska kolica za devojčicu Tinu Stanojlović, a danas je JKP “Stari Grad” doniralo udruženju “Da budemo svi jednaki” blizu tonu čepova. Na ovaj način sakupljena je trećina količine potrebne za nabavke vrlo kvalitetnih kolica.

-Želimo da javnost što više sazna o deci sa smetnjama u razvoju i osobama sa invaliditetom. To je jedini način da mi svi shvatimo koliko ima takvih osoba i koliko ima porodica koje zbog toga svakodnevno imaju probleme u svom funkcionisanju. Prikupljanjem čepova pomažemo da se nabave neophodna pomagala za njih. Izuzetno sam ponosan na uspešno sprovedenu akciju “Čep za Tinina kolica” koja je pokazala veliku želju naših sugrađana i građana cele Srbije da daju svoj doprinos. Ta energija je i dalje prisutna i zato smo nastavili sa ovim aktivnostima, kako bismo i drugoj deci olakšali svakodnevne aktivnosti, rekao je dr Dejan Pavlović u ime udruženja “Da budemo svi jednaki” i zahvalio rukovodstvu i radnicima JKP “Stari grad” koji su pokazali želju i uložili trud tokom učešća u ovoj akciji.

Dr Pavlović je izneo zabrinjavajući podatak da naučne studije pokazuju da 70 odsto dece sa smetnjama u razvoju nisu bila predodređena da se tako rode, nego se to dogodilo zbog zagađenja životne sredine u kojoj su boravile majke te dece.

Direktor JKP “Stari grad” Nikola Begović zahvalio je svim zaposlenim koji su podržali ovu humanu akciju.

-Zahvalio bih se i Gradskoj upravi koja je podržala ovu našu aktivnost. Prošli put smo imali donaciju za Tinu, kada smo takođe sakupljali čepove. Sada ćemo videti kome je sledećem potrebna pomoć, rekao je Nikola Begović i dodao da njihove akcije podržava i gradonačelnik Šapca Aleksandar Pajić.
Udruženje “Da budemo svi jednaki” trenutno sprovodi akciju “Sačuvajmo Nikolin korak”.



JKP “Stari grad” i dr Dejan Pavlović dogovorili su se da će ovo preduzeće biti nezaobilazni deo i drugih humanitarnih aktivnosti. Takođe su pričali i o rešavanju problema divljih deponija, sa kojima se dr Pavlović, kao predstavnik Evropske partije zelenih bori već duže vreme.

-Naša dugogodišnja inicijativa je da se krene sa čišćenjem divljih deponija i mi smo i ranije predlagali da se izabere nekoliko deponija koje će se očistiti i dati im se nova namena, tako što će se one urediti i onda će im se smanjiti privlačnost za ponovno bacanje smeća. Izabrali smo dve deponije, u dogovoru sa direktorom JKP “Stari grad”. Jedna je na putu za Malu Vranjsku, a druga u gradu, u Kamičkoj bašti i na njima će posle čišćenja biti postavljen video nadzor. Na taj način budući počinioci tih dela moći će da budu adekvatno kažnjeni i da svima bude poslata poruka da smeće ne treba bacati tamo gde za to nije predviđeno mesto, rekao je dr Pavlović.

Nikola Begović je istakao da su divlje deponije jedan od ključnih problema, kako na teritoriji grada, tako i na području prigradskih naselja i u selima.

-Zamolili bismo naše sugrađane da vode računa i pomognu u sprečavanju stvaranja divljih deponija, ali i da prijave sve one koji to čine. Mi smo već preduzeli neke korake i nadam se da će to pokazati rezultat u narednom periodu, rekao je Begović.

Najnoviji broj

14. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa