31. decembar 2020.31. dec 2020.
Najsavremenije sanitetsko  vozilo stiglo u Šabac
DONACIJA MINISTARSTVA ZDRAVLjA OPŠTOJ BOLNICI

Najsavremenije sanitetsko vozilo stiglo u Šabac

Ministarstvo zdravlja se u proteklom periodu izuzetno založilo za opremanje i ulaganje u ceo zdravstveni sistem. Od 2014. godine do danas je kupljeno više od 200 vozila. Ova vozila su prave mini bolnice. Kada znamo da je faktor vremena jako bitan kod hitnih stanja, bilo da su vezana za bolest ili saobraćajnu nezgodu. Ova oprema spašava život i omogućava da se u vremenu dopremanja do bolnice, tokom transporta, pacijentu pruži prva i najvažnija pomoć, rekao je Stefoski
Šabac je od prošle sedmice opremljniji sanitetskim vozilom sa kompletnom opremom za reanimaciju. Prvo ovakvo vozilo, koje zapravo predstavlja mini bolnicu, donacija je Ministarstva zdravlja Opštoj bolnici “Dr Laza K. Lazarević”. Vrednost donacije je oko 5 miliona dinara.

Vozilo je šabačkoj ustanovi danas uručio državni sekretar doc. dr Aleksandar Stefoski, koji je istakao da Ministarstvo zdravlja maksimalno ulaže u zdravstvenu zaštitu i podizanje nivoa i kvaliteta zdravstvenih usluga, a jedan od pokazatelja toga je i ova donacija Šapcu.

-Ministarstvo zdravlja se u proteklom periodu izuzetno založilo za opremanje i ulaganje u ceo zdravstveni sistem. Od 2014. godine do danas je kupljeno više od 200 vozila. Ova vozila su prave mini bolnice. Kada znamo da je faktor vremena jako bitan kod hitnih stanja, bilo da su vezana za bolest ili saobraćajnu nezgodu. Ova oprema spašava život i omogućava da se u vremenu dopremanja do bolnice, tokom transporta, pacijentu pruži prva i najvažnija pomoć, rekao je Stefoski.

Direktor Opšte bolnice dr Slobodan Popović izrazio je veliku zahvalnost Ministarstvu zdravlja, ministru dr Zlatiboru Lončaru i njegovom, timu, kao i gradonačelniku Šapca Aleksandru Pajiću. Naveo je da se vozni park Opšte bolnice širi, što doprinosi kvalitetu zdravstvene usluge koju pružaju građanima.



-Vozilo koje smo dobili je najsavremenije i sadrži kompletnu opremu za reanimaciju - reanimator, defibrilator, EKG, kiseonik. Ovo je jedna u nizu pomoći koju smo dobili od Ministarstva zdravlja i Republike. Očekujemo da ćemo i dalje imati ovako dobru saradnju, o čemu smo danas i razgovarali. Grad je uz nas sve vreme, kao i gradonačelnik, rekao je dr Popović.

Primopredaju vozila prisustvovao je i gradonačelnik Šapca Aleksandar Pajić, koji je još jednom istakao važnost saradnje lokalne samouprave i Republike.

-Velika je razlika kada ste partner svojoj državi. Zahvaljujem se Ministarstvu zdravlja na velikoj pomoći Gradu Šapcu i našim zdravstvenim ustanovama. Danas smo dogovorili i nastavak saradnje koja će biti u korist građana Šapca. Ova mini bolnica je poslednja reč tehnika i ovakvo vozilo je bilo neophodno Opštoj bolnici. Zahvalnost i svim zdravstvenim radnicima i nemedicinskom osoblju u Opštoj bolnici, Zavodu za javno zdravlje i Domu zdravlja koji čine nadljudske napore da se izborimo sa epidemiološkom situaciju i da sve prepreke rešavamo u toku 24 sata. Nastavak saradnje sa Ministarstvom zdravlja sigurno će doprineti još kvalitetnijoj zdravstvenoj zaštiti u Gradu Šapcu, rekao je Pajić.

Dr Stefoski je ovom prilikom izjavio i da je jako zadovoljan uslovima, merama i načinom na koji se leče pacijenti u Opštoj bolnci, koja je u kovid režimu. Naveo je i da su dogovrili i dalju saradnju.
-Dogovovili smo dalju saradnju i sa gradonačelnikom. Saradnja Ministarstva sa lokalnom samoupravom je od izuzetnog značaja za funkcionisanje sistema, jer je zdravstvo jedan od najbitnijih faktora. Ministarstvo zdravlja i dalje maksimalno ulaže u zdravstvenu zaštitu i podizanje nivoa i kvaliteta zdravstvenih usluga, rekao je dr Stefoski u Šapcu.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa