Info

31. decembar 2020.31. dec 2020.
Nadležne službe  u pripravnosti
Grad Šabac spreman za zimsku sezonu

Nadležne službe u pripravnosti

Preduzeće „Jugokop-Podrinje“ spremno za zimsko održavanje saobraćajnica. Na raspolaganju 12 vozila i obučeni radnici. Grad obezbedio dovoljne količine soli za puteve. Bezbednost učesnika u saobraćaju prioritet
Šabačko preduzeće „Jugokop-Podrinje“ spremno je za predstojeću zimsku sezonu, istaknuto je tokom redovne provere vozila i mehanizacije predviđene za održavanje saobraćajnica na području grada Šapca.

U pripremljenost i pripravnost nadležnih službi uverio se i gradonačelnik dr Aleksandar Pajić prilikom radne posete pomenutom preduzeću i nakon razgovora sa rukovodstvom i zaposlenima.

-Želeo sam da vidim spremnost „Jugkop-Podrinja“ za održavanje gradskih i seoskih puteva na teritoriji grada Šapca. Uverio sam se da je ono što sam video zaista dobro i da je služba spremna. Nadamo se da neće imati mnogo posla u narednom periodu, odnosno da neće biti previše padavina i da će službe delovati na vreme. Siguran sam da će sa dobrom mehanizacijom koju poseduju odgovoriti na sve zadatke koji će biti pred njima. Takođe, nadam se da će i naši sugrađani biti zadovoljni uslugom i da će putevi na teritoriji grada biti čisti, a samim tim i bezbedni - rekao je gradonačelnik Šapca dr Aleksandar Pajić.



Iz „Jukop-Podrinja“ navode da je 12 vozila predviđeno za ovu namenu, te da će njihove aktivnosti zavisiti od vremenskih prilika i u dogovoru sa gradskim službama kako bi blagovremeno reagovali. Obezbeđene su i dovoljne količine neophodnog materijala za održavanje kolovoza u zimskim uslovima.

-Angažovani smo od strane grada za zimsko održavanje puteva, kako gradskih saobraćajnica i ulica, tako i seoskih puteva, što smo činili i u prethodih pet godina. Planirano je da 12 vozila sa raonicima za čišćenje snega i posipačima za so bude na raspolaganju. Grad je obezbedio neophodne količine soli, te na skladištu trenutno imamo 280 tona soli i neophodnu količinu kamenog materijala. Mehanizacija i zaposleni su spremni, a intervencije će biti po nalogu gradskih službi - naveo je Boban Janković direktor „Jugokop-Podrinja“.
M. Ž.

Najnoviji broj

14. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa