14. januar 2021.14. jan 2021.
foto: sport.blic.rs

foto: sport.blic.rs

VATERPOLO: VK „ŠABAC“ se odlučio za promene u stručnom štabu

DELIMIČNA IZMENA NA KLUPI ŠAPČANA

Vasović predvodi tim sa klupe na mečevima, a na treninzima zajedno rade on i Emil Nikolić. Dva proslavljena imena će doprineti unapređenju stručnog rada u klubu na svim nivoima. Posebna posvećenost radu sa mlađim kategorijama
Prvi tim Vaterpolo kluba “Šabac”, u nastavku sezone, sa klupe će predvoditi Anto Vasović, sportski direktor kluba, nekadašnji proslavljeni reprezentativac. Dosadašnji trener Emil Nikolić ne napušta Šapčane, već će raditi zajedno sa Vasovićem u pripremi seniora, a uz rad u seniorskoj ekipi, više pažnje će Nikolić posvetiti i radu sa trenerima mlađih kategorija. Anto Vasovića uglavnom svi poznaju po pozicijama sportskog direktora, najpre u Vojvodini, potom u Šapcu, kao i radu u Vaterpolo savezu Srbije, no on ima i trenersko iskustvo rada u Bečeju. Kao preprezentativac je osvojio titulu šampiona planete, a zna osećaj osvajanja titule prvaka Evrope u klupskoj konkurenciji.

-Anto Vasović je naš višegodišnji član, ime koje je svima poznato i nema potrebe govoriti o njegovom vaterpolo znanju. Poznaje sve igrače, pratio je njihov rad i nema potrebe za upoznavanjem i svim onim što obično prati dolazak novog trenera – ističu u klubu.

U redovima šampiona posebno su srećni što je postignut dogovor sa Emilom Nikolićem da ostane uz klub i nemerljivo iskustvo trenera koji je osvajao sve što jedan stručnjak može da osvoji nastavi da prenosi na, kako igrače prvog tima u trenažnom procesu, tako i mlađe kategorije, odnosno trenere mlađih kategorija.

ostaje u klubu: emil Nikolić (FOTO: V. A.)


-Odlučili smo se za ovaj korak u dogovoru sa Emilom Nikolićem koji iz zdravstvenih razloga nije u mogućnosti da vodi mečeve, a prezadovoljni smo što ćemo vrhunskog stručnjaka nemerljivog iskustva, kao što je Emil, imati i dalje u klubu, uz dodatno vreme koje će posvetiti radu mlađih kategorija i unapređenju rada trenera svih uzrasta u klubu. Nikolić, dakle, nastavlja rad i sa prvim timom, uz dodatno posvećivanje pažnje unapređenju stručnog rada u VK “Šabac” - dodali su u klubu.

Raspored mečeva u Beogradu
Šabački vaterpolisti turnir otvaraju duelom protiv prvog favorita i branioca titule, zagrebačke „Mladosti“ u četvrtak od 20:40. Nepunih deset časova kasnije, u petak ujutru, od 10:15 šampion Srbije igra protiv domaćina turnira i aktuelnog osvajača Kupa Srbije Crvene Zvezde. Isti dan od 20:40 sledi meč protiv splitskog Jadrana. Ukratko, u 24 sata zakazane su tri utakmice protiv branioca titule, osvajača Kupa, učesnika Lige šampiona. U subotu od 18:50 Šapčani igraju sa Riječanima, da bi turnir zatvorili duelom protiv osetno pojačanog Partizana kome su se pridružili reprezentativac Stefan Mitrović i Brazilac Vegara. Ova utakmica je zakazana za nedelju od 13:40.


Debi u ulozi predvodnika seniorske ekipe Anto Vasović će imati u četvrtak kada u Beogradu startuje polufinalni turnir Regionalne A1 lige gde će u četiri dana Šapčani odigrati čak pet mečeva protiv renomiranih rivala. Posle turnira sledi nastavak priprema za prolećnu polusezonu Super lige kada već u prvom kolu sledi derbi protiv Radničkog u Kragujevcu. Nastavak je zakazan za 27. februar. Na kraju regularnog dela sezone prvih osam ekipa će se plasirati u plej of, a potom će se kroz četvrtfinale, polufinale i finale dobiti šampion Srbije.
D. B.

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa