28. januar 2021.28. jan 2021.
Sve bliži početak proleća
FUDBAL: FK MAČVA

Sve bliži početak proleća

Završnica priprema. Marković prvi novajlija. Dobra igra u proveri protiv Slobode. Rivali na startu proleća iz kategorije imperativnih pobeda
Svega desetak dana deli nas od prolećne polusezone u Super ligi, a raspored i pozicija na tabeli su takvi da šabačka MAČVA za očuvanje nade u opstanak mora odmah da počne sa dobrim igrama, jer slede dueli protiv ekipa koje moraju biti savladane. Gostovanje u Palanci i dolazak Metalca moraju biti prilika za bodove.

Model igre protiv Slobode mogao bi biti nekakav recept za dobre rezultate. Bosanski premijerligaš, poznat diljem bivše države, bio je pravi sparing Mačvi i u zanimljivom meču, interesantnom i dinamičnom, golom Dabića ovdašnji tim je slavio. To je drugi trijumf u tri pripremna meča „crveno – crnih“. Juče je trenutno pretposlednji tim na tabeli Super lige ugostio Loznicu, tradicionalnog rivala i članom Prve lige Srbije.

Tokom nedelje javio se problem ito sa instance FIFA. Na adresu Disciplinske komisije FSS, stigao je dopis iz FIFA u kojem se traži suspenzija četiri kluba, dva prvoligaška (Dinamo Vranje i Zemun), jednog Futsal kluba (Ekonomac) i jednog superligaša, nažalost baš Mačve, zbog dugovanja prema bivšim igračima. Kazna za sve je zabrana registrovanja novih igrača u zimskom prelaznom roku, te je i dolazak napadača Luke Markovića iz Novog Pazara mogao ostati nerealizovan. Ipak problem je rešen i od utorka Mačvi je i zvanično ukinuta suspenzija. Šapčani će u borbu za ospatanak i sa novim igračima.
Marković – solucija ofanzive

Mačva – Sloboda (T) 1:0 (0:0)
Pomoćni teren. Glavni sudija: Miroslav Matić (Loznica); pomoćnici: Vučićević (Krupanj) i Čotrić (Loznica). STRELAC: Dabić u 67. minutu.
MAČVA: Perić (Samurović), Pejović (Zukić), Mijailović, Nikolić (Subotić), Tripković (Mijailović), Obrovac (Panić), Dabić (Đoković), Kočar (Knežević), V. Panić (Marković), Ortiz (Trimanović), B. Marković (Mihajlović)
SLOBODA (T): Golubović, Beganović, Kapetanović, Jusić, Avdić, Kurtalić, Predragović, Resić, Beganović, Osmić, Alić. Igrali još: Kukić, Salihović, Mujkić, Devedžić, Kavazović, Pezer, Kadrić, Mehmedović, Maksimović, Ristić i Ljuca


Zimski prelazni rok traje do 5. februara, to je i rok za sve, tako i Mačvu da regulisanjem dugovanja registruju igrače sa kojima je dogovorena saradnja. Jedan od njih, je Luka Marković. On je zabeležio debi protiv Tuzlaka. Novi napadač, prvo pojačanje Mačve ove zime, doskorašnji je igrač Novog Pazara na pozajmici iz Crvene Zvezde. Reč je o mladom fudbaleru koji uskoro puni 21 godinu. Igrao je u mlađim kategorijama Crvene Zvezde, Čukaričkog, odakle odlazi u Italiju, gde je nastupao za Korotone, Juventus i Torino (sastavi mlađi od 19 godina). Prethodnog septembra se vratio u Zvezdu, potom prosleđen na pozajmicu u Pazar. U jesenjoj plusezoni postigao tri gola u deset mečeva. Nastupa je za reprezentaciju Srbije do 17 i do 19 godina.

Do sada, ekipu su napustili Ristivojević, novi igrač Loznice, Dukić koji će nastupati u Voždovcu, kao i Šušnjar, Ivić i Vujčić koji su trenutno bez angažmana.
D. B

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa