4. februar 2021.4. feb 2021.
s. vuksanović: foto kazan2013.com

s. vuksanović: foto kazan2013.com

VATERPOLO: NOVAJLIJE KOD ŠAMPIONA

POJAČANjA ZA NAJVIŠE CILjEVE

Dva reprezentativca, olimpijska kandidata novi u redovima Šapca. U klub ih dovele visoke ambicije i težnja ka peharu. Vuksanović upamtio Šabac kao igrač Budve. Gardašević jedini koji je, za sada, napustio ekipu tokom zime
Vaterpolo klub „Šabac“ dobio je tandem novajlija koji imaju zadatak da svojim iskustvom na najvišem nivou donesu još viši kvalitet u ekipu i pomognu da se Šabac bori do kraja za odbranu trona i ukoliko se ukaže prilika sačuva šampionski pehar u našem gradu. Prvi novi igrač ove zime je Srđan Vuksanović, boljim poznavaocima vaterpola poznato ime. Karijeru je započeo u Vojvodini, odakle je krenuo put Kragujevca, a potom i Crne Gore. Navikao da se bori za najviši plasman, želi osećaj da povrati igrajući za aktuelnog šampiona Srbije.

-Šabac sam upamtio kada sam gostovao kao igrač Budve. Igrali smo u fudbalskoj atmosferi, istovremeno je bilo izuzetno teško, a opet fenomenalno u ambijentu nespecifičnom za ovdašnji klupski vaterpolo. Kada igrate u takvom ambijentu poželite da nastupate uvek u tim okolnostima. Nadam se da će uskoro publika ponovo moći na tribine. Prevashodno me u Šabac doveo dobar rad i pohvale svih koji su bili u klubu, kao i visoke ambicije. Bez obzira na aktuelnu tabelu, došao sam sa željom da se borim za titulu i znam da je to ambicija kluba. Deo sam ekipe i želim da doprinesem da ostvarimo visoke ciljeve. Jedva čekam da zaigram – rekao je na predstavljanju Srđan Vuksanović, nekadašnji reprezentativac Srbije i vicešampion Evrope sa kragujevačkim Radničkim.

Nastupi u Šapcu će biti i odlična priprema Vuksanovića za, još neizvesne, ali za sada planirane Olimpijske igre gde će nositi plavo-žutu kapicu kazahstanskog nacionalnog tima.

d. drašković: foto VPSCG


-U Kazahstanu je specifično što oni nastupaju u ligi Rusije, mnogo se putuje, daleke su destinacije što utiče i na treninge. Kvalifikovali smo se titulom na Kupu Azije za Olimpijske igre i izuzetno mi je drago što su Šabc i Vaterpolo savez Kazahstana postigli sporazum da dođem ovde i kroz odličan rad budem u formi za Igre koje se nadam da će biti održane tokom leta – dodao je Vuksanović.

Uz Vuksanovića, kapicu Šapca u natavku sezone nosiće još jedan prekaljeni igrač, alternativa na bekovskoj poziciji koji ima internacionalno iskustvo i osećaj nastupa na Olimpijskim igrama, odnosno na najvećim takmičenjima. Reč je o Draganu Draškoviću, reprezentativcu Crne Gore. Šampiona Srbije je pojačao iz Palerma gde je imao poslednji angažman. Pre nastupa na Siciliji, igrao je za Jadran. Ovaj 32-godišnjak branio je boje svoje reprezentacije na Igrama u Londonu, osvojio evropsku bronzu, a figurira kao opcija i da nastupi u Tokiju, ukoliko Crna Gora izbori plasman na najznačajnije reprezentativno takmičenje.

Do sada, ekipu je napustio samo Filip Gardašević. Bek reprezentacije Crne Gore posle pola sezone gde je nastupao za Šabac, odlučio je da pređe u redove aktuelnog lidera na tabeli „Novog Beograda“.

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa