6. maj 2021.6. maj 2021.
DEČJI DAN NA CERU

Druženje na plavoj planini

Planinarsko-smučarsko društvo „Cer“ je organizovao u nedelju 25. aprila „Dečiji dan na Ceru“. Prolećni sunčan dan je doprineo da se ispred Planinarskog doma okupi neočekivano veliki broj dece različitih uzrasta i njihovih roditelja. Domaćini planinari, na čelu sa predsednikom Darkom Sloboda su sa osmehom dočekali oko 400 gostiju i organizovali kratku šetnju kroz šumu. Na početku dugačke kolone pešaka bile su Iva Vuković, najmlađi član PSD „Cer“ i licencirani turistički vodič Ana Pavlović. Ana je prisutnima ispričala priču o Ceru, cerskoj borbi, kao i mitove o caru Trojanu. Kolona je napravila pauzu na najlepšem vidikovcu sa koga se pruža veličanstven pogled na okolna sela, livade, pašnjake, oranice i naš lepi Šabac. Nakon završene šetnje nastavljeno je druženje ispred Planinarskog doma, gde je goste čekalo posluženje i zabava za najmlađe. Zadovoljna i srećna deca su trčala na livadi, igrala igre sa loptom, uživala u sadržaju koji su pripremili domaćini planinari. Svi prisutni su imali priliku da se posluže specijalitetima, koje su spremile vredne ruke planinarki iz PSD „Cer“. Na kraju je jedan od najmlađih gostiju dobio na poklon zlatnu ribicu i akvarijum od sponzora Farme „Malavi Mbuna“. Akciju su pomogli Mlekara Šabac sa donacijom čokoladnog mleka za svu decu i agencija za bezbednost „Iron Guard Security“ .

Veliki skup divne dece od 6 meseci do 16 godina i njihovih roditelja je organizovan uz poštovanje svih epidemioloških i zdravstvenih mera .

Ovo je prva u nizu akcija koju je organizovao PSD „Cer“ za decu, a u cilju promocije zdravog života i upoznavanju naše najlepše planine Cer.
PSD „Cer“

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa