27. maj 2021.27. maj 2021.
KRAJ SEHA PLANOVA
RUKOMET: SUPER LIGA (M)

KRAJ SEHA PLANOVA

Železničar treći put pobedio Metaloplastiku ove sezone. Drugo mesto još samo teoretski moguće. Bez SEHA lige u Šapcu sledeće sezone. Izvesne promene u timu
Mnogo toga dobrog pokazala je Metaloplastika ove sezone, ali je silne probleme doneo niški Železničar. „Dželat“ šampionskih planova, sada je Šapčane potpuno skrenuo sa puta vicešampiosnkog zvanja i još jedne sezone u SEHA ligi. Jedino je u Kupu, Metaloplastika slavila i obezbedila veliko finale.

Zasluženo je pobedio „Želja“ u sali Gimnazije, njemu ta pobeda ništa ne znači, svakako će osvojiti četvrto mesto, međutim poptuno je anulirala kiks Partizana na svom parketu protiv Radničkog i od potencijlne prilike Šapčana da priđu još jedan bod bliže međunarodnom takmičenju, omogućilo Partizanu da preuzme poziciju dva i postane apsolutni favorit da tu ostane i na kraju sezone. Samo jedna runda je preostala.

Metaloplastika - Železničar 32:34 (13:17)
Sala Gimnazije. Bez gledalaca. Sudije: Mošorinski i Pandžić (oba NS). Sedmerci: MP 4(3). Isključenja: MP 4; Železničar 10 minuta.
M’PLASTIKA: Dodić, Vorkapić 7, Jevtić 1, Pisarić 1, Srdanović 5, Mirković, Milovanović, Bomaštar (5 odbrana), Antonijević, Ivanić, Radisavljević, Đukić 2, Mitrović 3, Babić 3, Brajović 10, Došen.
ŽELEZNIČAR: Matović, Stojanović, Arizanović 2, Petrović 1, Radivojević 5, Ristić, Milosavljević 9, Anđelković 4, Stošić, Đorđević, Stojanović 5, Trkulja, Milovanović 8, Kocić (10 odbrana).


Kada se pogleda na tabelu, a ukoliko neko ne zna odnos snaga, mogao bi zaključiti da između Partizana i Metaloplastike stoji samo jedan bod, oba tima gostuju i šanse ne zvuče toliko nerealno, međutim, Metaloplastika gostuje Vojvodini u novom sadu, sedmostrukom šampionu, ekipi sa maksimalnim učinkom i timu kome bodovi ne određuju konačni poredak, ali najavljuju da žele maksimalan učinak od 20 bodova i neverovatnu sezonu gde bi u 24 meča ostvarili 23 pobede i jedan remi. Na drugoj strani Partizan gostuje simpatičnoj ekipi Dubočice u Leskovcu, kvalitetom daleko iza Novosađana i sve što može je da napreduje za jednu poziciju. Zbog međusobnog odnosa Beograđana i Šapčana, Partizan je bolji, te mu je i bod u Leskovcu dovoljan za drugo mesto, bez obzira na ishod u Novom Sadu. Za poziciju dva Metaloplastika mora da učini što niko nije, pobedi u Novom Sadu, a potom i da se nada porazu Partizana u Leskovcu. Matematika postoji, ali realnost je daleko u ovim prognozama.

SEHA putešestvije
Sva je prilika da Metaloplastika naredne sezone neće biti u SEHA ligi, ali još je u nadmetanju u tekućoj sezoni. Sinoć je u Zagrebu šampion Hrvatske savladao „plave“ 37:25, a svakako ovdašnji klub očekuju bar još dva duela i još jedan veliki rival. U doigravanju Metaloplastiku, u još nepoznatim terminima, očekuje dvomeč protiv skorašnjeg šampiona Evrope, skopskog Vardara i borba za četvrtfinale gde najverovatnije čeka Zagreb.
D. B.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa