30. decembar 2021.30. dec 2021.
Prva faza  istraživanja u Krupnju
SASTANAK NA RUDARSKO GEOLOŠKOM FAKULTETU U BEOGRADU

Prva faza istraživanja u Krupnju

U utorak 28. decembra 2021. godine,u okviru prve faze geoloških istraživanja na području opštine Krupanj, održan je radni sastanak na Rudarsko-geološkom fakultetu u Beogradu. Predstavljen je mesečni izveštaj o hidropotencijalima i geopotencijalima opštine Krupanj, koji su izradili profesori i saradnici dr Milenića iz oblasti geologije, hidrologije i vulkanologije. Ovim je završena prva faza geoloških istraživanja, nakon koje se nastavljaju aktivnosti u drugoj fazi.

Pored profesora dr Dejana Milenića, prisustvovali su Vladan Krasavac, načelnik Mačvanskog upravnog okruga, narodni poslanik Ivana Popović i Ivan Isailović predsednik opštine Krupanj.

Primarni cilj svih ovih aktivnosti je eksploatacija obnovljivih izvora energije i očuvanje životne sredine od zagađenja. Krupanj je lokalna samouprava koja je poslednjih godina intenzivno pristupila razvoju turizma,kao privredne grane, kroz korišćenje postojećih kapaciteta, a u planu je i izgradnja tri nova hotela. Obnovljivi izvori energije bili bi korišćeni za potrebe daljinskog grejanja stanovništva u samom Krupnju i u objektima turizma, koji predstavlja razvojnu šansu ove lokalne samouprave.
Kabinet načelnika Vladana Krasavca

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa