17. februar 2022.17. feb 2022.
Poseta manastiru Bjele Vode
NAČELNIK MUO

Poseta manastiru Bjele Vode

Načelnik Mačvanskog upravnog okruga Vladan Krasavac je u petak 11. februara 2022. godine posetio manastir Bjele Vode, koji se nalazi u ataru sela Podnelić u zaseoku Bjele Vode, nadomak opštine Ljubovija.

Dana 02. februara ove godine, nešto posle 18:00 časova izbio je požar u velikom konaku Manastira Svete Trojice, koji pripada Eparhiji šabačkoj srpske pravoslavne crkve. Tom prilikom potpuno su izgoreli sprat i potkrovlje konaka.

Njegovo Preosveštenstvo Episkop zvorničko-tuzlanski i administrator Eparhije šabačke Gospodin Fotije, obišao je manastir Svete Trojice i sa saradnicima iz Eparhije šabačke na čelu sa arhimandritom Nifontom koji je arhijerejski zamenik, sagledao situaciju nakon požara. Upućen je blagoslov građevinskom odboru koji je osnovan sa zadatkom da prikupi dokumentaciju koja je neophodna za obnovu konaka i manastira.

Sastanku su prisustvovali, dr Vladimir Roganović, direktor Uprave za saradnju sa crkvama i verskim zajednicama, Milan Jovanović, predsednik opštine Ljubovija, sa saradnicima i Vladan Krasavac, načelnik Mačvanskog upravnog okruga.

Njegovo Preosveštenstvo Episkop zvorničko-tuzlanski i administrator Eparhije šabačke Gospodin Fotije posetio je i manstir Soko, podno Soko Grada, posvećen Svetom vladiki Nikolaju. U prisustvu najbližih saradnika iz Eparhije šabačke Gospodin Fotije je služio pomen blaženopočivšem episkopu Lavrentiju.
Kabinet načelnika Vladana Krasavca

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa