3. mart 2022.3. mar 2022.
„Zlatni gong“ budi nadu
BOKS U ŽIVOTU IGORA ROGIĆA IZ MAČVANSKOG BELOTIĆA

„Zlatni gong“ budi nadu

Boks je moja ljubav od malena i sada nameravam da mu se više posvetim. U ring sam prvi put ušao sa svojih 13. godina, kao član Bokserskog kluba „Mačva“ iz Šapca
Među brojnim medaljama i peharima koje je osvojio širom Srbije i susednih zemalja Igor Rogić, mladi bokser (23) iz Mačvanskog Belotića, koji je trenutno kapiten Bokserskog kluba „Partizan“ iz Beograda, izdvaja priznanje „Zlatni gong“, koje je osvojio na jednom prošlogodišnjem bokserskom turniru u Skoplju. Turnir je imao međunarodni karakter, a on je osvojio prvo mesto u jakoj konkurenciji, što mu je značilo poseban podstrek da nastavi ozbiljniji rad i bavljenje ovom plemenitom veštinom.

Nedavno je diplomirao na Višoj školi za informisanje i komunikacione tehnologije u Beogradu, što je posle osnovne škole u rodnom Belotiću, koja je istureno odeljenje škole u Bogatiću, bila „kruna“njegovog školskog obrazovanja.

-Boks je moja ljubav od malena i sada nameravam da mu se više posvetim. U ring sam prvi put ušao sa svojih 13. godina, kao član Bokserskog kluba „Mačva“ iz Šapca. Tokom školovanja u Beogradu trenirao sam u Bokserskom klubu „Dimke“, a od nedavno postao član Bokserskog kluba „Partizan“, koji se takmiči u Prvoj ligi Srbije, kaže danas 23. godišnji Igor, mnogo iskusniji i veštiji bokser srednje kategorije, naglašavajući da je u celoj zemlji, posle 20 „sušnih“ godina primetno veće interesovanje za boks.

Sa ekipom Bokserskog kluba Sombor postao je ekipni prvak Srbije. Nije mu izmakla titula vice šampiona države u Šapcu, a sa reprezentacijom Srbije osvojio je prvo mesto u Banjaluci.

Na jednom od brojnih turnira na kojima je učestvovao, uvek se vraćao sa zapaženim rezultatom. S tim u vezi izdvaja Međunarodni bokserski turnir, krajem prošle godine u Skoplju, gde je kao pobednik osvojio „Zlatni gong“.

-Treniram dva puta dnevno, šest dana za redom. Naš primarni cilj je ulazak u Regionalnu ligu. Tu se takmiči osam ekipa, uglavnom iz bivše Jugoslavije. Očekuje me učešće u reprezentaciji Srbije i više turnira na kojima se nadam dobrim rezultatima, kaže Igor.

Rešen je da se još ozbiljnije posveti svojoj prvoj ljubavi. Porodična podrška ne izostaje, a i treninge je „uozbiljio“. Na kraju kaže da je uveren da će ove godine upotpuniti svoju listu trofeja u boksu.
Lj.Đ.

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa