31. mart 2022.31. mar 2022.
Foto: MUO

Foto: MUO

NAČELNIK MUO POSETIO MEĐUNARODNI SAJAM TURIZMA U BEOGRADU

Između planina i mora

U petak 25. marta Međunarodni sajam turizma posetio je i načelnik Mačvanskog upravnog okruga Vladan Krasavac, koji je obišao štandove gradova i opština sa područja Upravnog okruga na kojima su predstavljeni turistički potencijali ovog kraja-prirodne lepote, turističke manifestacije, kulturno istorijski spomenici i brojni drugi sadržaji
Od 24. do 27. marta 2022. godine održava se 43. Međunarodni sajam turizma u Beogradu, pod sloganom “Između planina i mora”. Manifestaciju je svečano otvorila Tatjana Matić, ministarka trgovine turizma i telekomunikacija u Vladi Republike Srbije, naglašavajući dugogodišnju tradiciju sajma i njegov veliki doprinos ukupnom privrednom razvoju naše države.

Na sajmu se predstavljaju Grčka, Turska, Crna Gora, Tunis, Egipat, Bosna i Hercegovina, Bugarska, Severna Makedonija, Rumunija, Mađarska, Slovačka, Maldivi, dok pojedinačno nastupaju izlagači iz Albanije, Hrvatske i Slovenije. Po prvi put se ove godine predstavljaju i Malezija i Demokratska Republika Sao Tome i Principe.

U petak 25. marta Međunarodni sajam turizma posetio je i načelnik Mačvanskog upravnog okruga Vladan Krasavac, koji je obišao štandove gradova i opština sa područja Upravnog okruga na kojima su predstavljeni turistički potencijali ovog kraja-prirodne lepote, turističke manifestacije, kulturno istorijski spomenici i brojni drugi sadržaji.

Turistička organizacija grada Šapca predstavila je celovitu turističku ponudu grada, a pod sloganom “Otključajmo uspomene” izloženi su raznovrsni aspekti turističke ponude. Promocijom Narodnog muzeja i Muzeja šabačkih Jevreja predstavljena je prošlost ovog kraja. Šabačko pozorište, Park nauke, brojne manifestacije “Čivijada”, “Čivijaški karneval”, “Bubijada”, Festival cveća “Ruže Lipolista”,”Festival jagoda u Culjkoviću”, “Fijakerijada u Drenovcu” upotpunjuju turističku ponudu Šapca. Kulturu ovog kraja promoviše KUD “Abrašević”, sa tradicijom dugom više od jednog veka postojanja.

Turistička organizacija grada Loznice učestvuje na zajedničkom prostoru regije Podrinje. Predstavili su Manifestaciju Lila Lo po kojoj je Loznica prepoznatljiva,značajna kulturno istorijska mesta Tekeriš i Tršić, gde se održava Vukov sabor,koji okupljaju veliki broj posetilaca i poštovaoca lika i dela Vuka Karadžića. Značajnu ulogu u turističkom potencijalu ima nadaleko poznata Banja Koviljača, posebno u oblasti zdravstvenog turizma.

Podzemni grad Karađorđevića, Zvorničko jezero i reka Drina, brojne prateće manifestacije predstavljene su kao ponuda Malog Zvornika.

Opština Krupanj i čitav rađevski kraj obiluje zdravom sredinom, kulturno istorijskim obeležjima, ali je sajamska ponuda bazirana na sportskom turizmu. Poslednjih nekoliko godina mnogo se ulagalo u infrastrukturu, pa je sportski turizam opravdano postao značajan segment ukupnog privrednog razvoja ovog kraja. Sajam je prilika da se ostvari nova poslovna saradnja u ovoj oblasti, a postojeća unapredi i poboljša.

Teren sa veštačkom travom, koji je urađen krajem 2020. i početkom 2021. godine omogućava pripreme sportista tokom čitave godine. Veliki broj klubova sa područja Republike Srbije koristi ove pogodnosti. Pored sportskog u planu je i unapređenje seoskog turizma koji ima veliki potencijal.

Kada je u pitanju opština Ljubovi, reka Drina i nadaleko čuvena Drinska regata predstavljaju turističko obeležje Azbukovice. Svake godine raste broj učesnika i posetilaca regate, tako da je prethodne godine ovaj broj premašio 20.000 posetilaca.

Čitav Mačvanski upravni okrug veliki je turistički resurs ovog dela Srbije, sa prirodnim lepotama,kulturno istorijskim spomenicima,verskim objektima, Zvorničkim jezerom, rekama Drinom i Savom, hotelskim i kapacitetima u domaćoj radinosti, gastronomskom ponudom, dobrim i uslužnim domaćinima, čije potencijale u narednom periodu treba u što većoj meri afirmisati.
Kabinet načelnika Vladana Krasavca

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa