23. jun 2022.23. jun 2022.
Saradnjom sa državom u napredak
Obeležen Dan grada Loznice

Saradnjom sa državom u napredak

Svečanost je započela intoniranjem Himne Republike Srbije “Bože pravde”. Prisutne je u ime Grada pozdravio i dobrodošlicu poželeo gradonačelnik Vidoje Petrović, koji je istakao značaj i saradnju sa Republikom Srbijom i rukovodstvom države u ubrzanom razvoju Loznice. Bilo je reči o započetim infrastrukturnim projektima, čijom realizacijom će se ostvariti veliki napredak i bolji život svih stanovnika ne samo Loznice već i čitavog Podrinja
U četvrtak 16.juna, svečanom akademijom u Domu kulture”Vuk Karadžić”, uz prisustvo velikog broja zvanica iz javnog i političkog života, Vojske,MUP-a, crkvenih velikodostojnika, gradonačelnika gradova i predsednika opština iz Mačvanskog upravnog okruga i okruženja, brojnih građana i predstavnika medija, obeležen je Dan grada Loznice-16. jun. Loznica je proslavila 156 rođendan. Obeležavanje Dana grada započelo je prošle nedelje koncertom estradne umetnice Marije Šerifović, a nastavilo se brojnim pratećim manifestacijama, izložbama, filmskim projekcijama, dečijim karnevalom i zabavnim programom. U okviru Srbije Loznica se ponovo našla hatišerifom iz 1833. godine, a tri decenije kasnije, 16. juna 1866. godine od turske kasabe postaje varošica.
Taj datum, 16. jun se počev od 2002. godine obeležava kao Dan Loznice. Odlukom Skupštine Srbije od 29. decembra 2007. godine Loznica je dobila status grada.



Svečanost je započela intoniranjem Himne Republike Srbije “Bože pravde”. Prisutne je u ime Grada pozdravio i dobrodošlicu poželeo gradonačelnik Vidoje Petrović, koji je istakao značaj i saradnju sa Republikom Srbijom i rukovodstvom države u ubrzanom razvoju Loznice. Bilo je reči o započetim infrastrukturnim projektima, čijom realizacijom će se ostvariti veliki napredak i bolji život svih stanovnika ne samo Loznice već i čitavog Podrinja. Zaslužnim pojedincima i kolektivima iz različitih oblasti javnog života uručena su gradska priznanja, jedna povelja i deset plaketa. Na samom kraju izveden je prigodan umetnički program.

Svečanosti je prisustvovao i Vladan Krasavac, načelnik Mačvanskog upravnog okruga.
Kabinet načelnika Vladana Krasavca

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa