4. avgust 2022.4. avg 2022.
ljubovija.info

ljubovija.info

RADOVI NA PUTNOJ INFRASTRUKTURI U LjUBOVIJI

Novi asfalt, kvalitetniji život

Radovi na asfaltiranju puteva nastavljeni su i proteklog četvrtka. Ovog puta asfaltiran je put u Crnči, a predsednik Opštine Ljubovija Milan Jovanović i pomoćnik predsednika za infrastrukturu Aleksandar Perić obišli su radove. Asfaltiranje se izvodi u okviru projekta krpljenje udarnih rupa i asfaltiranje javnih površina. Meštani su još jednom iskazali veliku zahvalnost i u razgovoru ističu da je asfalt pored njihovih kuća bio dugogodišnji san.

-Izuzetno sam zadovoljan lokalnom samoupravom, zahvalan sam im, zahvalan sam predsedniku Opštine Milanu Jovanoviću, njegovim saradnicima, Aleksandru Periću i našem komšiji Ratku Markoviću što su ispunili dato obećanje. Puno će mi značiti ovaj put, a najviše zbog moje ćerke Jovane, jer ima problem sa hodanjem. Pre svega, ona se mnogo obradovala asfaltiranim putem, jer će joj mnogo olakšati kretanje sa ortopedskim pomagalom-izjavio je meštanin Dragan Lazić.

Draganov komšija, Stevan Živanović, dodaje da je Jovana dete koje zna da se raduje i još jednom naglašava koliko će svima značiti asfaltiran put.

-Nisam mogao ni da sanjam da će nekada ovuda proći asfalt. Imali smo problem i sa razlivanjem vode, stalno je moralo da se dovlači par traktora da se naspe i poravna ovaj deo puta, tako da smo sada rešili i taj problem-kaže Živanović.

ljubovija.info


URAĐEN PUT U JELOVCIMA
U toku su radovi na rehabilitaciji nekategorisanih puteva koje izvodi Javno preduzeće „Ljubovija“. Trenutno se radi u Jelovcima, a radove su obišli zamenik predsednika Opštine Ljubovija Aleksandar Đukić, direktor JP „Ljubovija“ Srboslav Jagodić i pomoćnik predsednika za infrastrukturu Aleksandar Perić.

Meštani Jelovca zadovoljni su izvedenim radovima i radnicima Javnog preduzeća „Ljubovija“ pružaju neposrednu pomoć u obavljanju radnih zadataka.

- Put nam znači za sve. Bavimo se poljoprivredom, od toga živimo i tim putem plasiramo voće, malinu, kupinu, šljivu. Nemamo drugog puta, ovaj put nam je glavni - kaže Rade Filipović.

- Put je poslednji put rađen davnih dana i bio je totalno propao. Danas, zahvaljujući lokalnoj samoupravi, put je urađen fenomenalno. Hvala rukovodstvu Opštine Ljubovija, hvala Javnom preduzeću „Ljubovija“, hvala im što su nam omogućili da možemo normalno da funkcionišemo - izjavio je Zoran Nedeljković.

- Prezadovoljni smo. Ova vlast kako je došla tako su počeli i putevi da se grade. Do tada sve je bilo samo na obećanjima. Pre skoro 10 godina nešto je nasipano, ali nikad nije urađen kompletno već samo na nekim deonicama. Sada je kvalitetno i kompletno završen - dodaje Milenko Đokić.

U Jelovcima ima oko 30 kuća, stanovništvo se mahom bavi poljoprivredom, a u selu živi i petoro dece koja ovim putem idu u Vrhpolje u školu. Meštani se podržavaju međusobno i složni su u tome da će sami nastaviti da održavaju put, jer je od izuzetnog značaja za celo selo.
ljubovija.info

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa