Info

6. oktobar 2022.6. okt 2022.
Boranke uvek neugodne – ŽRK Medicinar (foto: ARKUS liga)

Boranke uvek neugodne – ŽRK Medicinar (foto: ARKUS liga)

RUKOMET: SUPER LIGA (Ž)

Bor naredni izazov Šapčanki

Rival koji nije iskaztao sva poptencijač. Promene u odnosu na prethodnu sezonu. Dugogodišnji trener i promenjen tim. Medicinar bez imperativa, ali sa nadom u moguće iznenađenje
Posle dva slobodna vikenda i dve aktivne srede, šabački Medicinar će ponovo na parket u neradnim danima. Nedelja, 9. oktobar, donosi meč u Boru gde osnaženi domaći dočekuje Šapčanke u petom kolu Super lige.

Sinoć je u hali „Zorka“ igrala Jagodina. Iskusna, kvalitetna ekipa je donela breme favorita i svaki ishod osim pobede Jagodinki je veliko iznenađenje i potencijalno veliki uspeh mladog i nekompletnog tima Medicinara. Bez obzira šta je pisalo na semaforu posle 60 minuta, svakako je meč u Boru bolja prilika za neki dodatak bodovnom saldu.

Vasić i Radić u reprezentaciji
Mlade prvotimke Medicinara Aleksandra Vasić i Nevena Radić, koleginice iz kluba i deo bekovske linije šabačkog superligaša nastupile su na pripremama juniorske reprezentacije Srbije. Pod rukovodstvom selektora Vladimira Šimičića doskorašnje kadetske reprezentativke trenirale su u Beogradu sa ostalim reprezentativnim kandidatkinjama. U sastav juniorske reprezentacije ulaze rukometašice rođene 2004. godine i kasnije.


Boranke su u prva tri kola osvojile samo bod, tačno jedan poen manje od Šapčanki, ali remi protiv kvalitetnog Bekamenta mogao bi biti putokaz ka opasnostima. Istina je da ni raspored nije bio naklonjen ovoj ekipi, prokockale su dobijen meč u Kragujevcu, te tek kola koja slede će dati sliku o njihovom kvalitetu. Iskusni trener Barbulović na rapsolaganju ima mnogo mladih rukometašica i nekoliko iskusnih koje daju dodatni kvalitet. Isidora Sujić, Teodora Majkić su veoma važne za igru, uz preiskusnu Danijelu Ilić, ali i uz mlade snage poput Anje Lilić, njene imenjakinje Vujnović i Jelene Stanković. Na startu prethodne sezone Medicnar je slavio u Boru, ali su obe ekipe značajno izmenjene u odnosu na avgust 2021.

U Nišu su „plavo-bele“ platile ceh neubedljivog početka koji je iziskivao mnogo energije da bi se vratilo u meč protiv kvalitetnog rivala. Naisa je to iskostistila prethodne srede. Na ovom gostovanju, kao i na većini u prvom delu sezone neće biti imperativa za Šapčanke, međutim realno je da se ukaže prilika koju vredi iskoristiti.
D. B.

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa