6. oktobar 2022.6. okt 2022.
Tri medalje Sprinta  (foto: Srpski atletski savez)

Tri medalje Sprinta (foto: Srpski atletski savez)

ATLETIKA: AK SPRINT

Rosić na tronu

Višebojci badovinačkog „Sprinta“ još jednom su se dokazali na nacionalnom nivou osvojivši tri odličja na Prvenstvu Srbije u višebojima čime su zatvorili odličnu sezonu na otvorenom. Veljko Rosić je novi šampion Srbije u višeboju među mlađim juniorima. Titulu mu je donelo 5.915 bodova ispred Amidžića (Vojvodina) i Spasojevića (Mladost Zemun). Dejan Rosić je osvojio peto mesto.

AK „Sprint“ ima seniorskog vicešampiona, to je Nikola Rosić koji je rezultatima sakupio 5.204 poena, kao i trećeg desetobojca Srbije među seniorima Milana Čajića. Bronzu je Čajiću donelo 4.872 boda. Šampion Srbije postao je Mujanović (Vojvodina).
Uspeh u Sremskoj Mitrovici zaokružio je atletsku jesen na otvorenom ekipe iz Badovinaca. Najpre je na



Prvenstvu Srbije mlađih pionira Aleksandar Dvokić postao vicešampion u hodanju na 1.000 metara, a potom je muška seniorska ekipa bila osma u Srbiji na Ekipnom prvenstvu države, kao jedini predstavnik uže Srbije (van Vojvodine i Beograda), dok su pioniri bili 11. Od vrednih rezultata treba istaći lične rekorde Milana Čajića u troskoku od 12,71 metara, Nikole Rosića na 800 metara od 2:14,19 i Dušana Blagojevića na 3.000 metara od 11:58,12, kao i pionirski rekord kluba Uroša Džinovića na 100 metara sa preponama od 15.21 sekundi.

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa