2. mart 2023.2. mar 2023.
In memoriam: Dragica Filipović

In memoriam: Dragica Filipović

Pre nekoliko dana, napustila nas je naša Dragica Filipović, dobar čovek i stručnjak, majka i baka. Voljena, ispraćena je od svoje porodice, prijatelja, komšija i kolega.

Rodila se u poznatoj zanatlijskoj porodici Nedeljković. Posle srednje škole upisala je i završila Građevinski fakultet u Sarajevu. Vratila se u svoj Šabac i zaposlila u Hemijskoj industriji ,,Zorka’’.
Radni vek provela je radeći na poslovima hidrogradnje u vreme najvećih investicionih poduhvata kada se ,,Zorka’’ naglo razvijala u jedan od najvećih hemijsko-metalurških kombinata u Jugoslaviji i Evropi.

Učestvovala je u gradnji mnogih značajnih objekata, fabrike Belih limova, Kompleksnih đubriva i Farmacije, ali i na izgradnji stambenih zgrada na lokaciji Trkalište.

Poslovi koje je Dragica obavljala zahtevali su napor i stalan rad na terenu po svakakvom vremenu.
Sitna i krhka po konstituciji, ali žustra i vesela po karakteru, sve je stizala da završi uz dobru saradnju sa kolegama.

U penziju je otišla zbog raspada Jugoslavije i kraja Hemijske industrije ,,Zorka’’.
U tim turbulentnim vremenima, trudila se da prevaziđe probleme i sačuva porodicu, posebno svoju ćerku Vanju i unuka Andreja.

Lavovski se nosila sa životom, ali je narušila zdravlje. Opaka bolest uzimala je svoj danak, hrabro se borila do poslednjeg daha i otišla u večnost.

Njeni najrođeniji, rodbina, prijatelji i kolege, pamtiće je do kraja života.

Neka tvoja duša putuje Nebeskim prostorima do Rajskog naselja.

Zbogom Draga, laka ti zemlja grada tvoje mladosti, hvala ti na svemu što si nam ostavila.
Dipl.ing.Boško Žunić

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa