4. maj 2023.4. maj 2023.
Foto: "Glas Podrinja"

Foto: "Glas Podrinja"

Opština Vladimirci

Radno i za Praznik rada

Kao poljoprivredni kraj u Opštini Vladimirci na svakom koraku bruje mašine, vredni, neumorni seljani se trude da završe radove u njivi pred zasade, setvu, i postave temelje, nadaju se berićetne godine. Obiman posao u e-agraru će doneti koristi uz nesagledive mogućnosti. Istina nijedan posao nije lak ali stručni tim pomaže da se uđe u korak savremenim tokovima, da seljak ne bude po strani već akter u potpunosti i sa zaradom u krajnjem cilju, sada korisnika e-usluga i velike palete mogućnosti.

Na prostoru bogom danom, uveliko se iz dana u dan uramljuje slika etno parka koja uz magaze i čardake, prirodni amfiteatar i pozornicu ima i lepo zdanje biliternice i kafe poslastičarnice koja će, vele stari Vladimirčani mamiti poput lepe devojke, kako one koji dođu iz tirustičkih ili poslovnih razloga ali i žitelje varošice i biti mesto okupljanja i prijatno provedenog vremena.


Vremenski uslovi su radove omeli ali u punoj meri slede opet koliko vreme dozvoli a da je posao veliki svedoči samo podatak da ima preko 400 kilometara onih narodski glavnih puteva, koji povezuju 29 sela sa varošicom koja je opet prava oaza školstva u osnovnom i srednjoškolskom obrazovanju. Tu se može podičiti i brojnim uspesima ali i rekom mladosti koja se svakodnevno doliva u varošicu kao i predškolaca u ustanovu „Suncokreti“. Dom Posavotamnavske srednje škole ima prave gradske uslove a školarci za simbolične sume imaju optimalne pogodnosti. JKP „Izvor“ brine o mreži u dužini oko 500 kilometara i daje svoj maksimum da snadbevanje vodom bude redovno.

Tu su i kulturni sadržaji pod okriljem biblioteke „Diša Atić“ i neograničeni turistički potencijal koji se grana iz dana u dan novim sadržajima. Tu će polazno mesto svih destinacija biti etno park od drevnog manastira Kaona, Konaka kao mesta rođenja „Glave šećera“ i tako redom kao biseri koji objedinjuju vremena.

Dom zdravlja pomno prati aktuelnosti i brine o korisnicima sa teritorije opštine a po potrebi i terenskim radom sa onima koji su u najtežem stanju.

Brojni su poslovi Lokalne samouprave koja brine o boljem sutra a po rečima predsednika Opštine Gorana Zarića treba prvo skočiti pa reći hop. Slede brojni poslovi koji bi trebali promeniti sliku Vladimiraca i neizbežno svaka priča o ovoj opštini vodi ka gastronomskoj manifestaciji na Petrovdan već prepoznatljivoj na širim prostorima vladimiračkoj „Gudijadi“. Tu se na pravoj vašarskoj promenadi odahne od poslova uz sve brojnije goste pa se sa nestrpljenjem očekuje godinu dana. Prvomajski praznici bili su samo odskočna daska da se krene radno a onda na omiljenoj gudijadi uživa u pauzi nebrojenih poslova.


O mladima pak brine se sportom i sportskim aktivnostima, od ligaških dešavanja, gde bubamara dobija sve veću konkurenciju u borilačkim sportovima a kraj poznat po odbojci uskoro bi mogao biti znan po igri pod koševima, u inače kraju izuzetno bogatom talentima.

I reč po reč stvara se slika u kojoj se svako na svoj način odlikuje radom a sve pod budnim okom čelnog tima Lokalne samouprave Opštine Vladimirci sa predsednikom Goranom Zarićem na čelu, koji ima nameru i pored skromnih materijalnih uslova svima svoje usluge učini i boljim na svakom polju života.
S.K.

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa