18. maj 2023.18. maj 2023.

Poziv meštanima, vikendašima, prijateljima sela Desić i Miloševac i čiste prirode

Poštovani,

Društno vikendaša iz vikend naselja u Desiću pokrenulo je inicijativu čišćenja obale i rečnog korita reke Dumače na delu reke u lokalitetu “Ruplje”, put za vikend naselje na granici Desića i Miloševca.
U istoj inicijativi je iznet i predlog adaptacije korita, odnosno, izgradnje prirodnog rezervoara – male akumulacije vode za potrebe vodosnabdevanja domaćinstava – meštana sela (nizvodno od prelaza) i ujedno, revitalizacije – obnavljanja nekadašnjeg malog, čistog i zdravog “jezerceta Ruplje” na istom potesu reke Dumača, uzvodno od betonskog prelaza – ćuprije.

Početak radova (Ekološka radna akcija) čišćenje terena i uklanjanje smeća i otpada je zakazan za subotu, 20.05.2023. godine u 8,30 časova, mesto – betonski prelaz, vikend naselje (put Desić – Miloševac).

Uvaženi prijatelji i komšije, ako podržavate inicijativu i ako ste zainteresovani da se uključite i doprinesete realizaciji projekta čišćenja obale i reke Dumača, gradnji vodene akumulacije – “Jezerce Ruplje” i zajedničkoj dobrobiti, lepšoj okolini, pozivamo vas da nam se priključite u subotu 20. maja 2023. godine na navedenoj lokaciji.

Uz dobru volju, adekvatnu odeću i obuću za rad potrebno je poneti i nešto od alata kojim raspolažete.
Za detaljnije informacije možete se javiti ili poslati poruku na broj telefona 063/256-235 ili 064/85-22-084.

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa