15. jun 2023.15. jun 2023.
Promocija u Beogradu (foto: SSOSI Šabac)

Promocija u Beogradu (foto: SSOSI Šabac)

BASKIN: EURO KUP

U Italiju uz osmeh

Predstavljaju i Šabac i Srbiju. Prvi rival Nemačka. Novo iskustvo za sve. Rivali nisu poznati, Optimizam i želja najveća snaga
Na novom izdanju baskin Evropskog kupa Srbija će prvi put imati svog predstavnika i to će biti jedini klub u državi, šabački baskin klub. Čivijaši će u ovom jedinstvenom inkluzivnom sportu predstavljati svoj grad i državu.

Put Italije, regije Vićenca, otputovalo je 20 članova, 18 su deo igračkog kadra: Mirjana Karetić, Anica Vesić, Živan Ristanović, Stefan Petrović, Aleksandar Stanković, Nenad Jović, Nenad Divljaković, Bogdan Janković, Andrijana Popović, Novak Matijević, Miroslav Popović, Mišel Petrović, Anđela Petrović, Isidora Popović, Uroš Popović, Branka Trkulja, Dušan Marković, Živan Milošević, odnosno Zoran Ljubišić. Za svaki meč može biti selektovano njih 14. Prvi duel Šapčani igraju već u petak, 16. juna, od 17:30 protiv Nemačke. Učestvuju još ekipe iz: Grčke, Belgije, Francuske, Španije, Luksemburga i Italije.

-Nemamo informacija o rivalu, ali smo napredovali u odnosu na revijalne mečeve u Italiji i sve što želimo je da pružimo borbu i da budemo posvećeni ceo meč. Atmosfera je fenomenalna, svi jedva čekaju put i iako ne znamo koji su nam dometi, jedva čekamo start – istakao je Živan Milošević, trener i član baskin tima.

-Ovo je za nas više od sporta, to je psihofizičko zdravlje, druženje, putovanja. Svi su uključeni, baš svi, svako daje svoj doprinos. Prvi put ću leteti avionom i jedva čekam početak – naglasio je Nenad Divljaković.

Baskin u Šapcu živi od 2019. godine kada je osnovan klub na predlog investitora iz Italije, države kolevke ovog sporta. Iako u drugim gradovima nema timova, Šabac čuva svoj.

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa