27. jul 2023.27. jul 2023.
Foto: Glas Podrinja

Foto: Glas Podrinja

Asfaltiranje na više lokacija u Maloj Vranjskoj i Žabaru

Intenzivni radovi na putnoj infrastrukturi

U Maloj Vranjskoj u naselju Boškovića mala asfaltirano 702 metra puta. U Žabaru asfaltirane tri ulice ukupne dužine 673 metra
Grad Šabac nastavlja sa radovima na lokalnim saobraćajnicama, te je tokom ove nedelje asfaltirano više različitih deonica seoskih puteva. U Maloj Vranjskoj u naselju Boškovića mala u dužini od 702 metra put je dobio sloj asfalta, dok su u Žabaru asfaltirane tri ulice (Nadežde Petrović, Kneza Miloša i Dositeja Obradovića) u ukupnoj dužini 673 metra.

-Želimo da se zahvalimo gradskoj upravi na svemu što je učinila za našu MZ. Znamo da nije moguće sve odjednom uraditi. Uvek kada smo nešto tražili, oni su to ispunili. Oko 30 domaćinstava će koristiti ovu deonicu, te je veoma značajna za sve nas - izjavio je meštanin Male Vranjske Darko Kuzmić.


Gradonačelnik Šapca dr Aleksandar Pajić obišao je završene radove na pomenutim ulicama i razgovarao sa meštanima. Kako je istakao tokom posete Grad se trudi da poboljša uslove života u selima, a uređenje putne infrastrukture je jedan od prioriteta.

Foto: Glas Podrinja


-Meštani Male Vranjske čekali su više od 10 godina da im bude ispunjeno obećanje koje im je dato, ali to nije učinjeno do sada. Tokom protekle godine obećali smo da će im to u ovoj biti ispunjeno, što potvrđujemo i završenim radovima. U Maloj Vranjskoj u narednih mesec dana započinjemo i sa širenjem vodovodne mreže. Biće urađeno oko 4 kilometra vodovodne mreže i uz domaćinstva biće priključena škola. Ono što je važno da će građani imati mogućnost da priključak od 50.000 dinara plate u 12 mesečnih rata. Verujemo da je to uz putnu infrastrukturu prioritet. Pravimo uslove života u selu, slične onima u gradu - rekao je gradonačelnik.

-Ovih 700 metara veoma znači svim našim meštanima, posebno deci, jer tokom kišnih i zimskih dana put je bio blatnjav i loš za saobraćaj. Zbog svega zahvaljujemo se gradonačelniku, Infrastrukturi i svima onima koji su pomogli da se ovo realizuje. Nadam se da će tako biti i u budućnosti- dodao je predsednik MZ Žabar Miloš Tanasić.

Kako je naglasio, tokom dve i po protekle godine, urađeno je oko 95 kilometara lokalnih puteva na teritoriji Grada Šapca, što podrazumeva gradske i seoske mesne zajednice.

-Kao i za Malu Vranjsku, tako smo i za Žabar iz budžeta predvideli izdvajanja za asfaltiranje putne infrastrukture. Tri ulice su urađene u ovoj sezoni, ali to nije kraj. Svake godine radimo nešto kako bi standard života ljudi na selu bio približan onima koji žive u gradu. Trudimo se da napravimo prioritete i da radimo podjednako u svim delovima Grada Šapca - zaključio je gradonačelnik dr Pajić.
Vrednost pomenutih radova u Žabaru je 6 miliona dinara, a u Maloj Vranjskoj 6,2 miliona dinara.
M. Ž.

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa