17. avgust 2023.17. avg 2023.
Na pobedu u derbiju (foto: Z. D.)

Na pobedu u derbiju (foto: Z. D.)

FUDBAL: PRVA LIGA SRBIJE

Derbi protiv tradicije

Dobar start u Lazarevcu nije doneo ni bod. Preokret domaćina. Sledi meč protiv Radničkog, starog rivala, bivšeg trenera i tradicije
Mačva je postigla prvi i poslednji gol na meču u Lazarevcu, ali su tri primljena između njih odneli svaki plen ostavivši Šapčane na jednom bodu iz dva kola i svakako pritiskom da u trećem kolu ostvari prvu pobedu. Rival je u lokalnom derbiju mitrovački Radnički. Čini se, rival po meri za prva tri boda.

M. Jevtić


Na drugoj strani biće ekipa koja takođe ne zna za pobedu u prva dva kola, imaju dva remija. Predvodi ih nekadašnji trener Mačve Darko Tešović. Poput Šapčana prethodne sezone ni njima efikasnost nije jača strana. Utakmice ovih rivala bile su uglavnom tvrde, ne mnogo zanimljive i bez velikih prilika. Ostali su bez Đorđevića, Ilića, Milinkovića. Angažovali su mlade igrače uz Mejkera i Glušćevića, internacionalna pojačanja. Bod u Novom Sadu izgleda mnogo bolje, nego mršav remi protiv Vršca. Svakako u Šapcu neće imati presiju rezultata.

Kolubara - Mačva 3:2 (1:1)
Lazarevac. Gledalaca: 500. Glavni sudija: M. Matić (Loznica); pomoćnici: Savić i Nedeljković (oba Užice). Strelci: Kiković u 21, Tatomirović u 57. i Filipović u 64. minutu za Kolubaru; Novaković u 2. i Branković u 89. minutu. Žuti kartoni: Stanisavljević i Milićević (Kolubara); Ristivojević, Peace, Mijailović i Vraštanović (Mačva).
MAČVA: Gočmanac, Jovanović, Marko, Ristivojević, Savković, Vraštanović (Đorđić), Novaković, Mijailović (Branković), Peace (Jovović), Radunović (Petrović), Pejović.


Mačva je pred pritiskom, ne samo zbog trenutnog bodovnog učinka, već i zbog podatka da u četiri prethodna meča ne zna ni za pobedu, niti za gol, a od mogućih 12 osvojila je samo jedan bod.
D. B.

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa