17. avgust 2023.17. avg 2023.
Koraci ka novoj sezoni za „plastičare“

Koraci ka novoj sezoni za „plastičare“

RUKOMET: MP ELISKIR

Provera kroz mečeve

Metaloplastika sezonu otvara protiv Proletera. U dve nedelje sedam pripremnih duela protiv rivala iz više država. Provera učinjenog na pripremnim duelima. Konkurencija na srednjem beku pojačana Pavlovićem
Metaloplastika Eliskir će sezonu otvoriti duelom protiv jednog velikana, slavnog domaćeg kluba koji nažalost dugo nije na visokom nivou, ali se ustalio među superligašima, zrenjaninskog Proletera. Šapčani će neosporno biti favorit. U drugom kolu je mali derbi protiv Dubočice u Leskovcu, eipe koju predvodi naš sugrađanin Đorđe Teodorović i tim koji je odneo iz Šapca oba boda proletos. Istovremeno “plave“ lepe uspomene vezuju za Leskovac gde su 2022. osvojili trofej Kupa Srbije. Jugović, Vranje i Obilić su rivali gde šabački tim očekuje dva boda, a veliki derbi je u 6. kolu i gostovanje Vojvodini.

Partizan i Dinamo, ekipe koje su i ove sezone među četiri najozbiljnija kandidata za vrh gostuju u Šapcu tokom jesenje polusezone, dok „plavi“ moraju na jesenje gostovanje u Kragujevac, kao još jedno teško, nakon Leskovca i Novog Sada.

Podrška baza uspeha plavih


Za sve izazove ove sezone šabačka Metaloplastika Eliskir će se pripremati kroz značajan broj pripremnih duela. Prethodnog petka je savladan Ub, duel protiv Butela iz Skoplja je otakazan, dok je u utorak uveče u Šapcu igrala reprezentacija Irana predvođena Veselinom Vujovićem sa klupe.

U Šabac se Metaloplastika Eliskir, što se mečeva tiče, vraća početka septembra kada će igrati generalnu probu pred start sezone. U međuvremenu je očekuju dva turnira. Već sutra (18. avgust) plavi igraju protiv Kluža polufinale turnira u Temišvaru. Drugi par čine Proleter i Politehnika. Sedam dana kasnije će u Ohridu učestvovati na memorijalnom turniru, gde ih čeka tri rivala u grupi, gde su još: Pelister, Tatran Prešov i Butel. Utakmice za plasman su 29. avgusta.

Nedavno je Metaloplastika angažovala još jednog mladog igrača, kadetskog reprezentativca Vukašina Pavlovića, rođenog 2006. godine. U Šabac dolazi iz Vojvodine.

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa