17. avgust 2023.17. avg 2023.
Foto: "Glas Podrinja"

Foto: "Glas Podrinja"

Asfaltirane Dobravska i Savska ulica u MZ Cerovac

Stotinu kilometara asfaltiranih puteva

U Cerovcu asfaltiran stoti kilometar puteva na teritoriji Grada u protekle nešto više od dve i po godine. Nastavak radova za novih stotinu kilometara. Ideja asfaltiranja iz budžetskih sredstava bez zaduživanja Grada i dodatnih izdatataka za građane. Građevinska sezona dok vreme dozvoli
Dobravska i Savska ulica u Mesnoj zajednici Cerovac presvučene su asfaltom u dužini od 1.600 metara. Asfaltirane ulice spajaju deo sela sa Valjevskim putem. Vrednost radova je oko 16 miliona dinara.

Gradonačelnik Šapca dr Aleksandar Pajić posetio je završne radove i u obraćanju naglasio da deonica koja je dobila asfalt označava i 100 kilometra asfaltiranih puteva na teritoriji Grada u protekle nešto više od dve i po godine.

- Ono što smo planirali, to smo i ostvarili. Obećali smo da ćemo za četiri godine asfaltirati minimum 100 kilometara puta na teritoriji lokalne samouprave i to smo ispunili u Cerovcu. To je četiri puta više nego u prethodnih šest godina. Vidimo koliko to i meštanima znači. Ponosni smo na učinjeno i nastavljamo dalje, već od danas počinje dostizanje novih 100 km planskog asfaltiranja. Sve realizujemo prema planu, u novih stotinu kilometara su Krivaja, Bukor, Metković...Ono što je najvažnije, zahvaljujući stabilizovanim finansijama za sve učinjeno niti se Grad zaduživao, niti su građani plaćali dodatno, sve je učinjeno sredstavima iz budžeta. Nastavljamo da gradimo lepši i prosperiteniji Šabac - istakao je gradonačelnik Šapca dr Aleksandar Pajić.

Foto: "Glas Podrinja"


Prema rečima predsednika Saveta Mesne zajednice Cerovac, asfaltiranje ovog puta je nešto što se čekalo generacijama.

-Put spaja deo sela sa Valjevskim putem. Na ovom delu je oko 70 domaćinstava, ali asfaltirani deo ne spaja samo domaćinstva, već i njive, pašnjake, livade koji pripadaju meštanima Cerovca - rekao je predsednik Saveta MZ Jovan Rafailović.

Usled blage zime, naglasili su čelni ljudi Grada, građevinska sezona je ove godine počela već sredinom januara, a biće nastavljena dok meteorološki preduslovi budu povoljni.
D. B.

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa