17. avgust 2023.17. avg 2023.
Šampion Evrope (foto: FIBA sajt)

Šampion Evrope (foto: FIBA sajt)

ŠAPČANIN ANDREJ MUŠICKI, JUNIORSKI ŠAMPION EVROPE

Najvažniji period karijere

Naredne sezone u OKK Beogradu na dvojnu registraciju. Tranzicija iz juniorskog u seniorski pogon najvažnija. Cilj je dalji napredak u karijeri. Saradnja sa Aleksandrom Rašićem. Juniorska generacija posebna i čast je biti njen deo
Mladi šabački košarkaš, nedavno ovenčan titulom juniorskog šampiona Evrope, Andrej Mušicki naredne sezone će nastupati u klubu posebnog šmeka dragom svim ljubiteljima košarke, Omladinskom košarkaškom klubu „Beograd“ ili kako svi vole da kažu OKK Beogradu. Već je mladi plejmejker debitovao u senioskoj ekipi Mege, a naredna sezona biće prva u kojoj će poneti značajan teret seniorske košarke. Imao je dan, dva za proslavu evropske juniorske titule, a onda je startovao pripreme.

Čast je biti u klubu čiji su dres nosili: Radivoj Korać, Kotorac, Žižić, Tanjević, Rajković, Nikolić, Ivačković, Pazman, Simendić, Radović, Maroević...
-Velika čast i zadovoljstvo. OKK je filijala Mege i on je naredni korak za košarkaše Mege na prelazu iz juniorskog u seniorski pogon. U klubu se oseća velika tradicija. Nastupaću na dvojnu registraciju i srećan sam što ću imati priliku da se dalje razvijam uz trenera Vula Avdalovića i pomoćnike, našeg sugrađanina Sašu Rašića i Vesu Petrovića. Nastupamo u Košarkaškoj ligi Srbije. Cilj je razvoj mladih igrača i što bolji plasman na tabeli.

Snaga škole KK Mega (foto: IG profil kluba)


Koje su lične ambicije koje si poneo u OKK Beograd i šta si sebi nametnuo kao najvažnije u novoj sezoni?
-Izuzetno mi je važna tranzicija iz juniorskog u seniorski pogon, te želim da dostignem još jedan viši nivo u svojoj igri i da se nametnem protiv iskusnijih rivala. Ono što su me savetovali svi i što i sebi uvek govorim. Najvažniji je rad, posvećenost i ispunjavanje svih obaveza, a svaki trud se isplati. Radujem se svakoj novoj sezoni. Naravno, uz klupski senirski dres, sanjam i nacionalni

Nakon početaka u Šapcu, jedan period u mlađim kategorijama proveo si u Sloveniji, odakle si došao u Megu i probijaš se kao izdanak škole koja se pokazuje kao jedna od najkvalitetnijih u Srbiji.
-Dolazak iz Slovenije je bio rizik, ali sam jako želeo da to učinimo, moja porodica i ja. Vreme je pokazalo da je to bila odlična odluka. Siguran sam da u Sloveniji ne bih ostvario ovakav napredak i postigao dosadašnje uspehe. Mega je baza za našu košarku, a rezultati govore o kvalitetu rada u klubu.

Snovi o seniorskom dresu (foto: FIBA sajt)


Vrhunac dosadašnje karijere svakako si doživeo u Nišu. Nisu ti strani pehari i medalje, ali je ovo ipak evropska reprezentativna.
-Najdraža od svih do sada osvojenih. Znali smo da imamo kvalitet, atmosferu i sve što je neophodno za dobar rezultat. Verujući u sebe postavili smo cilj osvajanja medalje, iako smo svi sanjali zlato. Znali smo koliko su Španci moćni, koliko ima kvalitetnih reprzentacija. Stručni štab nije nametao imperativ, no svakim korakom je pokazivao da veruje u nas. Imali smo publiku iza sebe, kako je Prvenstvo odmicalo izgledali smo sve sigurnije što je na kraju donelo i zlato.

Sada si deo jedne od zlatnih generacija srpske košarke, a neki su dodelili epitet ekipe od koje se očekuju i seniorska odličja.
-Učinićemo sve da niz nastavimo i u seniorskoj konkurenciji. Velika mi je čast što sam bio deo šampionske ekipe, što sam delio put do uspeha sa odličnim momcima, stručnim štabom i svima. Ne volim da opisujem osećaj nošenja zlata oko vrata, jer se to zadovoljstvo ne može opisati. To su uspomene koje traju zauvek.

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa