Info

23. maj 2024.23. maj 2024.
Isailović kapiten (foto: Košarkaški savz Srbije)

Isailović kapiten (foto: Košarkaški savz Srbije)

KOŠARKA: STEFAN ISAILOVIĆ, KK PARTIZAN

Biti kapiten šampiona

Košarka nije bila prvi izbor, ali napredak bio veliki. Dužnost kapitena je privilegija i odgovornost. Neizvesno finale, neizvesne sezone, presudile nijanse. Najbolje plasiran domaći tim u
Evro ligi juniora
Kadetski tim Košarkaškog kluba “Partizan” postao je šampion Srbije. U finalu je savladao branica titule Mega Mis u neizvesnoj završnici, preuzeo pobednički pehar, a prvi ga je u ruke uzeo i uz poklič sreće ispred saigrača podigao naš mladi sugrađanin Stefan Isailović. Šapčanin je kapiten šampionskog tima i predvodio je ekipu koja je nakon nekoliko godina titulu u ovoj konkurenciji vratila crno-belima.

Kadetsku selekciju čine igrači rođeni 2007, 2008. godine i kasnije. Partizan je bio i domaćin turnira u hali sportova “Ranko Žeravica”

-Uspeh u koji smo snažno verovali od starta. U kadetskoj konkurenciji smo u regularnom delu pretrpeli samo dva poraza, u 22 meča, isto kao i ekipa Mege. Na finalnom turniru je bilo važno održati fokus, eliminisati odlični Borac i Dinamik i na kraju u velikom duelu pobediti Megu. Čitav meč je bio neizvestan, razlika je bila u nijansama, ali upravo nijanse i snaga u ključnim trenucima odlikuju šampione - kaže Stefan za Glas Podrinja ističući posebnu čast da predvodi ekipu kao kapiten.

-Velika čast, velika odgovornost. Bio sam počastvovan kada mi je trener saopštio odluku. Biti kapiten najtrofejnijeg i najvećeg košarkaškog kluba u Srbiji je privilegija i trudio sam se cele sezone da pokažem kako zaslužujem ukazano poverenje. Nadam se da sam uspeo u tome.

Crno-belo slavlje (foto: Košarkaški savez Srbije)


Značajan broj igrača, među njima i Stefan, uz dres kadetske ekipe, predstavljali su i juniore Partizana u Regionalnoj ABA ligi, kao i na beogradskom turniru Evrolige za juniore (Adidas next generation). U zbiru su odigrali više od 50 mečeva.

-Na turniru Evro lige smo bili treći, najbolje plasirani od klubova iz Srbije. Ispred nas samo Barselona i Armani. Utisak je da niko nema bolju školu od Srbije, ali ekipe iz inostranstva imaju mnogo inostranih igrača i u mlađim kategorijama što nekima od njih daje prednost.

Partizan je Isailovića primetio na pionirskom turniru u Šapcu kada je igrao protiv njih u dresu OKK Šapca. Put Beograda je krenuo još kao pionir. Iako je brzo napredovao u košarci ona nije bila njegov prvi izbor.

-Dugo sam trenirao fudbal. Relativno kasno sam otišao na košarkaški trening, jesen 2019. godine. Prvi trener bio je Predrag Mušicki, potom sam bio u Interkošu kod Bojana Spasojevića, a zatim ponovo u OKK Šapcu, ovaj put je selekciju vodio Dušan Marković. Velike zasluge za napredak ima i Pavle Boljkovac s kojim sam radio individualno. U Partizanu su me trenirali Aleksandar Dragićević i Bojan Simanić.

Najnoviji broj

13. jun 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa