Инфо

17. август 2023.17. авг 2023.
Шампион Европе (фото: ФИБА сајт)

Шампион Европе (фото: ФИБА сајт)

ШАПЧАНИН АНДРЕЈ МУШИЦКИ, ЈУНИОРСКИ ШАМПИОН ЕВРОПЕ

Најважнији период каријере

Наредне сезоне у ОКК Београду на двојну регистрацију. Транзиција из јуниорског у сениорски погон најважнија. Циљ је даљи напредак у каријери. Сарадња са Александром Рашићем. Јуниорска генерација посебна и част је бити њен део
Млади шабачки кошаркаш, недавно овенчан титулом јуниорског шампиона Европе, Андреј Мушицки наредне сезоне ће наступати у клубу посебног шмека драгом свим љубитељима кошарке, Омладинском кошаркашком клубу „Београд“ или како сви воле да кажу ОКК Београду. Већ је млади плејмејкер дебитовао у сениоској екипи Меге, а наредна сезона биће прва у којој ће понети значајан терет сениорске кошарке. Имао је дан, два за прославу европске јуниорске титуле, а онда је стартовао припреме.

Част је бити у клубу чији су дрес носили: Радивој Кораћ, Которац, Жижић, Тањевић, Рајковић, Николић, Ивачковић, Пазман, Симендић, Радовић, Мароевић...
-Велика част и задовољство. ОКК је филијала Меге и он је наредни корак за кошаркаше Меге на прелазу из јуниорског у сениорски погон. У клубу се осећа велика традиција. Наступаћу на двојну регистрацију и срећан сам што ћу имати прилику да се даље развијам уз тренера Вула Авдаловића и помоћнике, нашег суграђанина Сашу Рашића и Весу Петровића. Наступамо у Кошаркашкој лиги Србије. Циљ је развој младих играча и што бољи пласман на табели.

Снага школе КК Мега (фото: ИГ профил клуба)


Које су личне амбиције које си понео у ОКК Београд и шта си себи наметнуо као најважније у новој сезони?
-Изузетно ми је важна транзиција из јуниорског у сениорски погон, те желим да достигнем још један виши ниво у својој игри и да се наметнем против искуснијих ривала. Оно што су ме саветовали сви и што и себи увек говорим. Најважнији је рад, посвећеност и испуњавање свих обавеза, а сваки труд се исплати. Радујем се свакој новој сезони. Наравно, уз клупски сенирски дрес, сањам и национални

Након почетака у Шапцу, један период у млађим категоријама провео си у Словенији, одакле си дошао у Мегу и пробијаш се као изданак школе која се показује као једна од најквалитетнијих у Србији.
-Долазак из Словеније је био ризик, али сам јако желео да то учинимо, моја породица и ја. Време је показало да је то била одлична одлука. Сигуран сам да у Словенији не бих остварио овакав напредак и постигао досадашње успехе. Мега је база за нашу кошарку, а резултати говоре о квалитету рада у клубу.

Снови о сениорском дресу (фото: ФИБА сајт)


Врхунац досадашње каријере свакако си доживео у Нишу. Нису ти страни пехари и медаље, али је ово ипак европска репрезентативна.
-Најдража од свих до сада освојених. Знали смо да имамо квалитет, атмосферу и све што је неопходно за добар резултат. Верујући у себе поставили смо циљ освајања медаље, иако смо сви сањали злато. Знали смо колико су Шпанци моћни, колико има квалитетних репрзентација. Стручни штаб није наметао императив, но сваким кораком је показивао да верује у нас. Имали смо публику иза себе, како је Првенство одмицало изгледали смо све сигурније што је на крају донело и злато.

Сада си део једне од златних генерација српске кошарке, а неки су доделили епитет екипе од које се очекују и сениорска одличја.
-Учинићемо све да низ наставимо и у сениорској конкуренцији. Велика ми је част што сам био део шампионске екипе, што сам делио пут до успеха са одличним момцима, стручним штабом и свима. Не волим да описујем осећај ношења злата око врата, јер се то задовољство не може описати. То су успомене које трају заувек.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa