17. avgust 2023.17. avg 2023.
F. Novaković (foto: Erbu Erdogan)

F. Novaković (foto: Erbu Erdogan)

VATERPOLO: KADETSKO EP

Vicešampioni Evrope

Ostao je vaterpolo Srbije bez zlata ovog leta na velikim takmičenjima, no kadeti su uz juniore doneli srebrna odličja. Prvopomenuti su u velikom finalu u Manisi poraženi od Grčke (8:9), jedine reprezentacije koja ih je pobeđivala u Turskoj. Odlično drugo poluvreme nije moglo da nadoknadi slabu igru u prvom.

Visoka pozicija srpskog vaterpola svrstala je našu reprezentaciju u jednu od dve najjače grupe. Počelo je pobedom nad Italijom (12:10), gde je golove odluke postigao Novaković, potom je u meču koji je mogao biti rešen na sva tri moguća načina, Grčka bila bolja (9:11), da bi četvrtfinale Srbija obezbedila rutinski i dominantno nad Holandijom (15:6). Četvrtfinale je donelo novi derbi Balkana. Rival je bila Crna Gora, koja je apsolutno nadigrana na putu do polufinala. Mađarska je moćna, no fenomanalna igra naših igrača, pre svega u prvoj i poslednjoj četvrtini donela je mesto u velikom finalu (12:10) i još jedan okršaj sa Grcima za zlato.

Šabački vaterpolo su u Manisi predstavljali Filip Novaković, novi prvotimac VK Šabac, strelac deset golova i prvotimac šabačke Save, doskorašnji saigrač Novakovića, Novak Lazić koji je imao pre svega odbrambene zadatke, ali je uspeo da postigne i jedan gol.

Pre uspeha kadeta, juniori su u Rumuniji stigli do srebra na Svetskom prvenstvu igrača do 20 godina, seniori su bili četvrti u Fukuoki, kao i pioniri na Evropskom prvenstvu za igrače do 15 godina u Podgorici.

Najnoviji broj

9. maj 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa