21. septembar 2023.21. sep 2023.
Aktivnost u korist zdravlja
PAK Čivija: Dan pešačenja

Aktivnost u korist zdravlja

Planinarski savez Srbije, na republičkom nivou, u saradnji sa planinarskim društvima na nivou lokalnih samouprava organizuje manifestaciju “Dan pešačenja” koja će u Šapcu biti priređena na području Letnjikovca. Slogan ovogodišnje manifestacije je “Korak bliže zdravlju”.

-Start je na Letnjikovcu u subotu, 23. septembra, u 10 časova. Svi zainteresovani će preći stazu dugu četiri kilometra. Dan pešaćenja će biti organizovan u svim većim gradovima. Cilj je pronaći adekvatno i najbliže okruženje za sve, kako bi simbolično ljude podsetili koliko je važno, zbog njih, da svakodnevno šetaju, te se Letnjikovac izdvojio kao dobra lokacija - rekao je Slobodan Stanković, predsednik PAK Čivija.

Kako su naglasili u “Čiviji”, staza je na početku serpentinska sa blagim spuštanjem kroz borovu šumu. Krug zatvara kraći uspon pored hrama Svete Trojice. Dužina staze je četiri kilometra.

Edukativni oproštaj od septembra
U Zasavici Planinarsko - alpinistički klub “Čivija” organizuje susret mladih planinara Srbije, za predškolce i učenike nižih razreda osmoletki. Za njih su organizovane dve pešačke ture kroz Rezervat.

Učesnike očekuje edukativno predavanja koje priređuje biolog Miša Stanković na temu flore i faune Zasavice, kao i istorijsko predavanje o boju na Zasavici. Ne ostaje sve na pešačenju i predavanjima, već su pripremljeni i drugi sadržaji.

Najnoviji broj

9. maj 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa