21. septembar 2023.21. sep 2023.
Foto: "Glas Podrinja"

Foto: "Glas Podrinja"

MANIFESTACIJA KOJOJ NE TREBA REKLAMA

Svega ima, k‘o na Vašaru

Kao i uvek, bilo je svega: nove i polovne robe, nikad većeg luna parka, dobre hrane i loše muzike. Svi ukusi bili su podmireni, a i vreme je poslužilo
„Odlazi cirkus iz našeg malog grada“ stihovi su koji verovatno najbolje opisuju Šabac u danima posle Male Gospojine. Jedina manifestacija, za koju i sami organizatori kažu da je ne treba reklamirati, ove godine trajala je čitavih devet dana.

Kao i uvek, bilo je svega: nove i polovne robe, nikad većeg luna parka, dobre hrane i loše muzike. Svi ukusi bili su podmireni, a i vreme je poslužilo.

Foto: "Glas Podrinja"


Deo sa novom robom uvek isti. Mnogo nečeg za malo para, a kad dođete kući shvatite da nije vredelo ni toliko, a već sada znate da ćete i sledeće godine nasesti na primamljivu reklamu slatkorečivih prodavaca. Nikad šareniji slatkiši i nezaobilazne varjače bez kojih se niko kući ne vraća. Sa druge strane, među polovnom robom uvek nova iznenađenja. Kompletna oprema za golf koja svakom može zatrebati, kao i sandale sa štiklom u obliku sirene, neophodne svakoj dami koja drži do stila.

Foto: "Glas Podrinja"


Gomile umetničkih slika, knjiga i stripova zaista uvek mogu kriti nešto interesantno. Kome nije problem da traži može se obući lepo za malo novca, ali nabaviti i jeftin alat ili tehniku.

Foto: "Glas Podrinja"


Psihologija prodavaca je ista i za novo i polovno. Naći će način da vas ubede da vam je neophodno baš to pored čega ste zastali i da bolje i jeftinije nigde nećete naći. Ko ume da se cenjka bolje prolazi, mada i prodavci sami lako spuštaju cene samo da ne izgube mušterije. Ako pazarite u prepodnevnim satima uvek ćete im biti prvi, te je red da se nešto kupi „za sreću“.

Foto: "Glas Podrinja"


Luna park je, zbog velikog interesovanja zakupaca proširen za dva hektara. Ništa od tradicionalnih zabavnih sprava nije izostalo. Tu su balerine, autići, kišobrani, nova kuća straha, ringišpili, rolekosteri, ali i dosta sadržaja prilagođenih najmlađima. Najveću pažnju privukla je ovogodišnja novina - katapul,. Čudnovata lopta, u koju može sesti dvoje, velikom brzinom se, na elestičnim trakama, ispaljuje 20ak metara u vis. Ova zabava košta tričavih 1.500 dinara i, verovatno, mini srčani udar ili bar ozbiljne želudačne probleme.

Foto: "Glas Podrinja"


Koliko kilograma jegnjetine i prasetine se pojede i litara pića se popije uvek ostane poslovna tajna. Mnogo je onih koji se ipak opredele za nešto sa roštilja i ističu specifični ukus vašarske pljeskavice sa „prašinom koja krcka pod zubima“

Iako su se mnogi brinuli kako će pojava afričke kuge među svinjama uticati na ponudu ugostitelja mogli su da odahnu, jer je Mihajlovac i ove godine prekrio miris pečenja. Naravno, vlasnici restorana pod šatorima morali su da imaju pečat da meso nije sa zaraženih podruja. Koliko kilograma jegnjetine i prasetine se pojede i litara pića se popije uvek ostane poslovna tajna. Mnogo je onih koji se ipak opredele za nešto sa roštilja i ističu specifični ukus vašarske pljeskavice sa „prašinom koja krcka pod zubima“.

Foto: "Glas Podrinja"


Neizostavna Vendi nije izneverila ni ovog puta. Bilo je tu i drugih manje ili nešto više poznatih zvezda i zvezdica i svi su oni imali svoju publiku, jer svaka zvezda jače zasija koji sat iza ponoći i koje čašice više.

Do sledeće godine, a onda sve ispočetka.
M.M.

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa