19. oktobar 2023.19. okt 2023.
I. Koptsev

I. Koptsev

VATERPOLO: EVRO KUP

Strašni BVSC stiže

Tim na dva fronta ima maksimalan učinak. Jedan poraz u svim takmičenjima od starta sezone. Domaći igrači u sastavu. Nadigrali nekoliko velikana
Mađarski BVSC Žuglo nije najslavniji i najpoznatiji klub iz Mađarske, države gde vaterpolo ima posebnu težinu, ali u istoriji imaju sedam titula, pet kupova, jedno finale Kupa šampiona i jedno finale Len kupa, međutim epitet iz naslova su zaslužili nastupima od starta sezone gde prevazilaze sve prognoze. Nisu bili među favoritima u kvalifikacijama, ali su u grupi bez problema pobedili Mataro i Ludvisburg, a poraženi su od branioca titule Vašaša bukvalno u poslednjoj sekundi. Da ništa nije slučajno pokazali su u Prvenstvu Mađarske, gde u šest kola imaju šest pobeda. Na spisku onih koje su pobedili su i velikani Eger i Solnok, ovaj poslednji je poražen na gostovanju 13:8 u duelu ekipa bez poraza. Bili su na startu Evro kupa blagi autsajderi protiv Hanovera, ali su i taj meč rešili u svoju korist.

U sastavu su igrači iz Mađarkse, među njima i nekoliko reprezentativaca. Izdvajaju se braća Ćašćovski i Mesaroš, u odlinoj formi na startu sezone je Đarfaš, uz golmana Đapjaša. Predvodi ih Deniš Krištof Kemenji, sin čuvenog selektora Mađarkse Deniša Kemenjija.



-Budimpešta je napravila izuzetno kompaktnu ekipu. U sastavu su igrači koji su dugo zajedno, koji se razumeju i nijedan rezultat nije slučajan. Kompletan sastav su reprezentativci Mađaske u mlađim kategorijama ili seniorima. Pojačali su se tokom leta sa tri igrača iz OSC, koji je bio vicešampion Mađarske. Sigurnio da dolaze i u Šabac u nameri da pobede, ovo je izjednačena grupa i nema favorita, niti autsajdera. Mi nastupamo pred domaćom publikom, pobeda mora biti i jeste cilj – rekao je trener Šapca Nemanja Ličanin.

Protiv Primorja smo videli i dobre i loše strane Šabac Eliksira, međutim pobeda nakon velikog preokreta bi mogla biti snaga u pokušaju da i u ovom meču pobedom ovdašnji klub ostane na putu plasmana među osam najboljih, posebno jer slede tri evropska gostovanja do povratka u Šabac. Ritam je takav da sledi derbi za derbijem. Posle kvalifiakcija stiglo je Primorje, potom Partizan u Super ligi, a onda nakon Žugla sledi i Novi Beograd, startuje i Kup, te je ovo doba ispita i za fizičku i psihičku spremu Šapčana u novoj sezoni.

Najnoviji broj

9. maj 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa