19. oktobar 2023.19. okt 2023.
M. Jovanović

M. Jovanović

RUKOMET: SUPER LIGA

Potpuni fokus na Zvezdi

Vojvodina pokazala i dobre i loše strane Metaloplastike. Dobar nastup u nastavku. Zvezda može da bude nezgodna ukoliko se potceni. Novi trener donosu novu energiju uvek. Tradicija u plavom
Još jednom Vojvodina je bila na pragu da bude poražena i da završi neverovatni niz na domaćem terenu u Super ligi, bila je blizu Metaloplastika, ali se ipak domaćin oporavio u finišu i odigrao za pobedu. Uvek ostane žal nakon ovakvog ishoda, međutim svakako sledi još okršaja dva rukometna velikana.

Vojvodina – MP Eliksir 26:23 (16:12)
Dvorana „Slana Bara“. Gledalaca: 500. Sudije: Mošorinski (Novi Sad) i Pandžić (Zrenjanin). Sedmerci: Vojvodina 3 (2), Metaloplastika 4 (3). Isključenja: Vojvodina 8, Metaloplastika 6 minuta.
VOJVODINA: Lučin (1 odbrana), Šijan, Vorkapić 6(1), Milić 2, Ocvirk 6 (1), Vukovljak, Aidi 1, Trnavac (8 odbrana), Sunajko 6, Pušica, Rađenović, Pešić 2, Rogan 1, Golubović, Puhovski 3, Šuiref.
MP ELIKSIR: Pavković, Dodić 4(2), Alilović, F. Milovanović 1 (1), I. Milovanović, Gavašelišvili, Jevtić, Arsić (11 odbrana), Damjanović 1, Pavlović 3, Brajović 2, Jovanović 5, Papović, Petrović 1, Simić, Dakić 6.


Vikend je bio slobodan, a u predstojećem sledi veliki derbi protiv Crvene Zvezde. Kada kažemo derbi, mislimo na duel ekipa sa najdužim superligaškim statusom. Odigrali su mnogo važnih mečeva kroz istoriju, gde su odlučivale nijanse, a u onom koji sledi Metaloplastika je svakako favorit.
Zvezda je svakog leta u turbulentnoj fazi, uvek su finansije problem, ali iznova uspeva da sastavi respektabilan tim. Aktuelni je daleko od lošeg tima, iako start nije dobar. Četiri poraza u šest kola, ali su se dogodili od snažnih rivala: Vojvodine, Partizana, Dinama i Radničkog. Nakon Šapca Zvezdi sledi lakši niz.

A. Damnjanović


U Beogradu su ostali Draško Nenadić, Viktor Matičić, Urta i većina rukometaša iz prethodne sezone, pojačani Grubićem, Đuraškoviće, Andrejevićem, Radovanovićem na golu.Uz izuzetak Brane Mirkovića, Metaloplastika kompletira redove. Kvalitetnija je od Crvene Zvezde. Pobedila je u poslednjih devet zvaničnih mečeva. Poslednju pobedu je Zvezda u derbiju zabeležila 24. decembra 2017. godine i to u Šapcu 34:30.

Najnoviji broj

9. maj 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa