Info

26. oktobar 2023.26. okt 2023.
Foto: Glas Podrinja

Foto: Glas Podrinja

SRPSKA NAPREDNA STRANKA U ŠAPCU OBELEŽILA 15. ROĐENDAN

Stranka koja je promenila Srbiju

„SNS je politička stranka koja je izgradila Srbiju kao što nijedna nije. Stranka koja može da se pohvali rezultatima“, rekao je Aleksandar Vučić „Stranka ima neverovatnih, gotovo 700.000 članova. Prirodno je da možda ne mislimo svi uvek isto po određenim pitanjima, ali mnogo je više stvari koje nas spajaju, pre svega to je ljubav prema Srbiji i želja da Srbija bude dobro mesto za život“ rekao je predsednik SNS-a Miloš Vučević
Srpska napredna stranka 15. godina od osnivanja obeležila je u Šapcu. Više hiljada članova i pristalica stranke okupilo se u Hali “Zorka” kako bi pozdravili predsednika Srbije Aleksandra Vučića, predsednika SNS-a Miloša Vučevića i druge istaknute članove stranke.

-Ponosan sam na to što sam član SNS-a i ništa mi više od članstva u SNS nije potrebno. SNS je politička orgnizacija koja je promenila Srbiju. Politička stranka koja je ostavila ono najlepše Srbiji - mir, stabilnost, sigurnost, mnogo veće plate i penzije nego što su ikada bile, mada i dalje nisu visoke. Zaposleno je 550.000 ljudi više. Politička stranka koja je izgradila Srbiju kao što nijedna nije. Stranka koja može da se pohvali rezultatima, rekao je Aleksandar Vučić.

Šapcu pored nove bolnice i magnetna rezonanca
Aleksandar Vučić je najavio izgradnju “velelepne” bolnice u Šapcu, ali i mnogim drugim gradovima. Takođe je rekao da će veoma brzo biti urađen put do Tekeriša i Cera.
-Srbija mora da grabi u naučno-tehnološkom napretku, moramo da osnivamo nove institute za veštačku inteligenciju, za inovativne tehnologije, da ulažemo u obrazovanje što je moguće više. Moramo da idemo u dalju reindustrijalizaciju Srbije, što znači nove investicije, fabrike. Zdravstvo nisu samo bolnice i klinički centri, svaka opština mora da ima mamograf i u narednoj godini svaka opština mora da ima magnetnu rezonancu, rekao je Vučić.


Istakao je da je Srbija danas u situaciji koja nije laka, ali da događaj u Banjskoj nije razlog tome i da se on koristi kao izgovor, da bi se vršili veći pritisci na Srbiju. Obećao je da se neće boriti da čuva sebe, nego da sačuva Srbiju.

-Uspećemo da sačuvamo Srbiju i da je ne damo na poklon nikome. Čuvaću i Kosovo i Metohiju i naš narod na Kosovu i Metohiji, rekao je Vučić.

Foto: Glas Podrinja


Posebno se zahvalio ženama i penzionerima na podršci. Najavio je da će penzioneri, pored dva povećanja penzije, imati i podršku od 20.000 dinara.

Miloš Vučević je istakao da su za 15 godina prošli mnogo toga i sačuvali mir i stabilnost, slobodu i nezavisnost Srbije, kao i da su joj povratili ugled.

-Stranka ima neverovatnih, gotovo 700.000 članova. Prirodno je da možda ne mislimo svi uvek isto po određenim pitanjima, ali mnogo je više stvari koje nas spajaju, pre svega to je ljubav prema Srbiji i želja da Srbija bude dobro mesto za život. Kada podvučemo crtu posle ovih 15 godina videćemo kilometre i kilometre auto-puteva, modernizovane i brze železničke pruge, stotine fabrika, nove kliničke centre, bolnice, domove zdravlja, obnovljene i izgrađene škole. to je rezultat političke borbe SNS, rezultat svih vas. To je naša zajednička pobeda. Ipak, ovo je tek prvo poluvreme. Ono drugo tek dolazi i ono će biti mnogo teže. Sve što je urađeno u prethodnih 15 godina kao rukom može da bude odnešeno ako se na vlast vrate oni koji su uništavali Srbiju, rekao je Vučević.

Foto: Glas Podrinja


Na skupu je govorila i dr Milena Turubatović. Govorila je o promenama u zdravstvu tokom poslednjih godina.

-Dobili smo nove kliničke centre, bolnice, trenutno se rekonstruiše 19 zdravstvenih ustanova, dok pacijenti u njima imaju pun obim zdravstvene zaštite i najsavremenije lekove. Ulaganje u zdravstvo su i novi aparati, 22 magnentne rezonance, 18 mamografa, skeneri, ultrazvukovi, biće dostupni širom Srbije, a ne samo u velikim gradovima. Šabac će dobiti magnentnu rezonancu koja će biti prva u Mačvanskom okrugu, rekla je dr Turubatović.

Okupljenima se obratila i predsednica Udruženja obolelih od cistične fibroze Milica Perić, koja je majka dvoje dece sa retkom bolešću. Govorila je o nedostatku podrše za obolele od retkih bolesti i njihove porodice do 2012. godine. Navela je da nije imala kome da se obrati kada je saznala dijagnozu svog deteta.

Foto: Glas Podrinja


-Stvari više ne izgledaju tako. retke bolesti su prvi put prepoznate 2012. godine i tada se formira poseban budžet iz koga se finansiraju pacijenti za lečenje retkih bolesti. Tada počinje lečenje osam pacijenata. Iz godine u godinu taj budžet se povećava i danas lečimo oko 650 pacijenata. Imamo i četiri skrininga na retke bolesti za svaku novorođenu bebu. Podrška koju imamo krunisana je istorijskim iskorakom, a to je formiranje posebne organizacione jedinice u sklopu Ministarstva za brigu o porodici i demografiji, koja se brine samo o retkim bolestima. To je najčvršći temelj koji je postavljen u cilju sistemskog rešavanja problema svih obolelih i njihovih porodica, rekla je Milica Perić.
M.M.

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa