26. oktobar 2023.26. okt 2023.
Fokus na poljoprivredi
ODRŽANA 10. SEDNICA SAVETA ZA EKOLOGIJU I ZELENU EKONOMIJU

Fokus na poljoprivredi

FOKUS NA POLjOPRIVEDI
Na desetoj sednici održanoj u sredu u Gradskoj kući, Savet za ekologiju i zelenu ekonomiju grada Šapca usvojio je predlog mera za unapređenje poljoprivredne proizvodnje, kao i stvaranje ambijenta za ostanak i povratak mladih u seosko područje.

- Takođe, jedan od fokusa je paljenje strništa, što je veliki problem. Imamo dva predloga. Jedan je da se zakonski uvede zaoravanje žetvenih ostataka, a drugi da se paljenje strništa stavi u nadležnost poljoprivrednog inspektora, naglasio je Stefan Pavlović, član Odbora za poljoprivredu .
Usvojeni su i predlozi u vezi sa ekološkom edukacijom dece i omladine, kao i promocijom reciklaže kroz prikupljanje plastičnih čepova.

- Reč je o ekološkoj edukaciji dece u osnovnim školama iz oblasti rešavanja problema pasa lutalica koju ćemo sprovesti zajedno sa Udruženjem Pravo na život. Takođe, odlučeno je da se promoviše reciklaža kroz prikupljanje plastičnih čepova. Pripremićemo posebne kutije i postaviti ih u javnim ustanovama gde će naši građani imati priliku da odlože čepove koji će biti korišćeni za nabavku invalidskih kolica i ortopedskih pomagala za decu i odrasle iz Udruženja Da budemo svi jednaki, koje će biti partner na ovom projektu, istakao je gradski odbornik Dejan Pavlović.

S obzirom da je ovo završni sastanak u ovoj, usvojen je i plan rada za narednu godinu.
M.F.

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa