2. novembar 2023.2. nov 2023.
A. Korać (foto: VK Šabac fb)

A. Korać (foto: VK Šabac fb)

VATERPOLO: SUPER LIGA

Poraz koji ne kvari sliku

Odličan meč protiv izuzetnog rivala. Prelomljen tek dva minuta pre kraja. Nekompeltan Šabac bio konkurentan najjačem sastavu rivala. U klubu zadovoljstvo uprkos poraza. Visok nivo igre
Novi Beograd je odneo bodove iz Šapca, domaći tim je pretrpeo prvi poraz ove sezone u svim takmičenjima, međutim sudeći po izjavama pristunih svi su više nego ponosni na igru i otpor Šapčana verovatno prvom favoritu za osvajanje Lige šampiona ove sezone i dvostrukom vicešampionu Evrope.

-Žalimo zbog poraza. Iako nismo bili u najjačem sastavu odigrali smo srčano, posvećeno i nismo dozvolili da prelome meč ranije. Mislim da je najvažnije da smo pokazali da možemo da pariramo Novom Beogradu, a to znači da možemo da igramo protiv bilo koje ekipe u Evropi – rekao je mladi Filip Novaković, produkt škole VK Šabac, strelac jednog od najlepših golova na meču.

Šabac Eliksir – Novi Beograd 10:12 (2:4, 2:3, 3:2, 3:3)
Gradski bazen. Gledalaca: 900. sudije Virijević i Šukić. Isključenja Šabac 12, N. Beograd 10. Peterci: Šabac Eliksir 2(1), Novi Beograd 2(2).
ŠABAC ELIKSIR: Živojinović, Maraš, Novaković 1, Tomić, Kopcev, Krug 1, Barać 1, Stanić, Mačić, Dragović, Stojanović 2, Korać 4(1), Gavrilović. Toholj.
N. BEOGRAD: Dobožanov, Martinović, Skumpakis, Granados 4, Ćuk, Pijetlović, Drašović 1, Jakšić 2, Perković, Filipović 1(1), Vučinić 1, Vlahopulos 2, De Mikelis, Radulović 1.


Svoje veče imao je Andrija Korać, strelac četiri gola, Stojanović je igrao perfektnu odbranu protv Filipa Filipovića, a centri protiv Pijetlovića, te su dva velikana češće iključivana nego što su pogađala gol, a ni drugima nema šta da bilo ko zameri, ističu u klubu.

-Oni su previše jak tim, ali smo mi odigrali na izuzetno visokom nivou. Ovo je igra sa kojom bi mogli da osvojilo Evro kup, ali nije realno igrati svaki meč ovako. Ponosan sam na sve što su momci pokazali, mi smo bili oslabljeni, oni u punom sastavu i makismalno posvećeni. Uvek takva imena izazivaju respekt i kod arbitara, no smatram da je ovo bio jedan od najboljih vateprolo mečeva u Srbiji u prethodnih nekoliko sezona i osećamo se niakda zadovoljnije nakon poraza – rekao je Nenad Živanović, predsednik Kluba.

N. Toholj u duelu (foto: VK Šabac)


Za Šabac Eliskir sada slede dva meča na gostovanju, najpre protiv Partizana u Beogradu (04.11), a potom i meč protiv Novog Beograda (18.11) u prestonici, a pre toga vicešampioni Evrope još jednom dolaze u Šabac, na četvrtfinale Kupa (11.11). Nakon toga sledi ukrštanje i dvomeči protiv: Zvezde, Radničkog i NBG vukova.

Najnoviji broj

9. maj 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa