2. novembar 2023.2. nov 2023.
N. Dragović pred golom (foto: VK Šabac)

N. Dragović pred golom (foto: VK Šabac)

VATERPOLO: EVRO KUP

Iskusni Nemci

Dva tesna porza Hanovera stavljaju domaće pred imperativ. Blagi favoriti grupe bili. Mnogo ulaganja. Najjači nemački tim
Vaspo Hanover je nemački tim u koji je najviše uloženo u prethodnom periodu. Građen je da prekine dominaciju velikog Špandaua u domaćem šampionatu i svi koraci su osmišljeni da zaigraju i u Ligi šampiona. U četvrtak, 2. novembra ovaj tim će dočekati lidera grupe C Šabac Eliksir u trećem kolu drugog po snazi evropskog takmičenja.

A. Mačić u borbi na centarskoj poziciji (foto: VK Šabac)


Igrali su u kvalifkacijama za Ligu šampiona gde su imali dve pobede i dva poraza. Sasatav je po imenima možda i najjači u grupi C. Pet reprezentativaca Hrvatske su tu: Milardović, Lozina, Bašić, Macan, Benić, mađarski as Takač, reprezentativci Nemačke: Gec, čuveni golman, potom Frojrajh, Gansen, Šutse... Pretrpeli su dva poraza, ali su i protiv BVSC i Primorja bili blizu, pokleknuvši u finišu. Oba meča su počinjali silovito i imali početnu prednost. Benić i Bašić su najbolji strelci.

U domaćoj ligi su u tri kola ostvarili tri pobede uz postignutih 67 golova! Šampioni Nemačke su bili devet puta, uz dva osvojena Kupa.



-Dva poraza ih stavljaju pred imperativ protiv nas. Oni su vrlo iskusna, kvalitetna ekipa, baš to iskustvo velikih mečeva članova tima je njihov adut. Dva poraza su mogla biti i dve pobede i iako je pritisak na njima, imaju i domaći bazen. Naš naredni evropski cilj je plasman u četvrtfinale i tražićemo bodove i u Nemačkoj – naglasio je trener Nemanja Ličanin.

Najnoviji broj

9. maj 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa