23. novembar 2023.23. nov 2023.
Salko Lekić ponovo nastupa u svom gradu
Šabački virtuoz na violini

Salko Lekić ponovo nastupa u svom gradu

U petak, 24. novembra, u sali Muzičke škole “Mihailo Vukdragović”, u okviru Šabačke koncertne sezone, nastupiće Salko Lekić, šabački violinista sa izuzetnom internacionalnom karijerom. Ovo će biti Salkov prvi nastup u rodnom gradu posle gotovo deset godina
Prve muzičke uticaje Salko Lekić je poprimio od oca Ahmeta Lekića, takođe violiniste, a još kao učenik šabačke Muzičke škole je ostvarivao izuzetne rezultate. Tako je bio pobednik svoje kategorije na Republičkom takmičenju tri puta za redom – 2010., 2012. i 2014. godine. Nakon Šapca, školovao se i usavršavao širom sveta, a proteklih godina je živeo i radio u Izraelu, gde je nastupao sa svim značajnim orekstrima i ansamblima.

Koncert violiniste Salka Lekića je deo Šabačke koncertne sezone 2023 koju organizuje Centar za dobru muziku iz Šapca. Generalni pokrovitelj koncertne sezone je grad Šabac. Sponzori su Elixir Fondacija, Raiffeisen banka, SET d.o.o. i Fondacija Saša Marčeta. Donatori koncertne sezone su Lusi
i Norm Hinman

Salko je bio član Jerusalimskog simfonijskog orkestra kao najmlađi zaposleni izvođač u istoriji orkestra sa 22 godine, zatim član kamernog orkestra Tel Aviva i orkestra Kamerata iz Izraela gde je nastupao u sekciji prvih violina. Nastupao je u svim značajnijim evropskim koncertnim salama kao što su Bozar u Briselu, Koncertna dvorana Jerusalim, Pariska nacionalna filharmonija, Koncertna dvorana Lisinski u Zagrebu, Muzej Đuzepea Tartinija u Piranu, Dvorana Franc List u Budimpešti, Ljubljanska filharmonija i mnoge druge. U Šapcu će izvesti dela Šostakoviča, Betovena, Isaja, Šumana i Sarasatea uz klavirsku pratnju Ukija Ovaskainena.

Koncert počinje u 19 časova a ulaz je slobodan.

Koncert violiniste Salka Lekića je deo Šabačke koncertne sezone 2023 koju organizuje Centar za dobru muziku iz Šapca. Generalni pokrovitelj koncertne sezone je grad Šabac. Sponzori su Elixir Fondacija, Raiffeisen banka, SET d.o.o. i Fondacija Saša Marčeta. Donatori koncertne sezone su Lusi i Norm Hinman.

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa