21. decembar 2023.21. dec 2023.
Ponovo u vrhu - šampioni proleće 2023 (foto: Mačva info)

Ponovo u vrhu - šampioni proleće 2023 (foto: Mačva info)

RUKOMET: ORK MAČVA (B)

Borba za vrh

Uspešna godina. Ponovo favoriti za titulu u Prvoj ligi Zapad. Poraz oduzeo jesenju titulu
Rukometaši Mačve iz Bogatića imali su rezultatski odličnu 2023. godinu, a u konkurenciji su da ostvare nešto što se u sportu retko postiže, da dve uzastopne godine budu šampioni u rangu koji nije elitni. To donse kvalitet i sticaj okolnosti. Mogli su i drugi uzastopni put biti nosioci nezvanične jesenje titule, ali su porazom od Mladosti na domaćem parketu izgubili prvo mesto.

Mačva iz Bogatića je proletos proslavila titulu šampiona Prve lige Zapad (treći rang srpskog rukometa) i izborila plasman u Super B ligu. Ipak, zbog nemogućnosti da finansijski odgovori zahtevima višeg ranga, odlučila je da odustane i nastavi da se takmiči u Prvoj ligi Zapad, gde je prvi poraz doživela u poslednjem kolu pred pauzu i kao jedni od favorita ulaze u drugi deo sezone. U 23 odigrana zvanična meča Bogatinci su tokom 2023. godine ostvarili 16 pobeda, tri remija, uz četiri poraza. Poslednji put su pre duela protiv Mladosti poraženi u Novoj Varoši 22. aprila.

Upravo je Nova Varoš najteže i verovatno ključno gostovanje u prolećnoj polusezoni, uz čačansku Mladost. Od težih se još izdvaja put u Prijepolje i Aleksandrovac. Gostuju im: Metalac, Lokomotiva i Mokra Gora.

Najnoviji broj

9. maj 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa