21. decembar 2023.21. dec 2023.
Foto: OŠ ,,Laza K. Lazarević“

Foto: OŠ ,,Laza K. Lazarević“

Prestižno priznanje za OŠ ,,Laza K. Lazarević“ Šabac

Nagrađena ekološka prestonica

Ekološka prestonica OŠ ,,Laza K. Lazarević“ dobila je prestižno priznanje i najznačajniju nagradu, 3000 evra za potrebe škole koje će biti investirane u muzičke rekvizite neophodne za organizaciju svečanosti u školi, krečenje jedne učionice i kupovinu klima uređaja
,,Uradi nešto drastično da smeće postane fantastičnoʼʼ slogan je ovogodišnjeg konkursa Francusko-srpske privredne komore, podržanog od strane Ministarstva prosvete, a na temu Letnje olimpijske igre u Parizu 2024. godine.

Foto: OŠ ,,Laza K. Lazarević“


Učenici 4. razreda OŠ ,,Laza K. Lazarevićʼʼ iz Šapca i izdvojenog odeljenja iz Varne, i njihove učiteljice Nada Stajić, Gordana Jeličić i Svetlana Gavrilović, udruženim snagama i timskim radom, napravili su Ekološku prestonicu koja predstavlja otvaranje Olimpijade. Produkt rada prikazao je reku Senu, takmičare koji dolaze čamcima, deo Pariza i Ajfelovu kulu. Odluka za izbor ove teme bila je jednoglasna među učenicima, jer ih je zainteresovala priča o Seni i dugogodišnjoj zagađenosti.
Posebno su se oduševljeni saznanjem da se ulaže puno novca za čišćenje reke u kojoj će moći da se kupa posle sto godina.

Uz podršku škole i stručnog žirija, konstrukcija je ušla u finale, a učešće u ovom konkursu uzelo je čak sto škola iz Srbije. Nakon prve eliminacione faze, pristupilo se onlajn glasanju koje je trajalo nedelju dana.

Foto: OŠ ,,Laza K. Lazarević“


Nakon završenog glasanja, u OŠ ,,Laza K. Lazarevićʼʼ, Šabac stigla je sjajna vest. Naša Ekološka prestonica dobila je prestižno priznanje i najznačajniju nagradu – 3000 evra za potrebe škole koje će biti investirane u muzičke rekvizite neophodne za organizaciju svečanosti u školi, krečenje jedne učionice i kupovinu klima uređaja. Dana 12. decembra, u Beogradu, učiteljice Škole su preuzeli nagradu i tim povodom, za prisutne medije, prenele svoje impresije i utiske dece u vezi sa sjajnim iskustvom koji su doživeli.
OŠ ,,Laza K. Lazarević“

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa