14. februar 2024.14. feb 2024.
Foto: FA „Đido“

Foto: FA „Đido“

U sali Kulturno- obrazovnog centra Bogatić

Održan Sretenjski koncert svih ansambala FA „Đido“

Tokom dvosatnog nastupa na sceni je zaigralo pet dečijih ansambala, pripremni i prvi izvođački ansambl, uz pratnju orkestra pod
upravom Zorana Puzića
Sretenjski koncert svih ansambala FA „Đido“ održan je u subotu u prepunoj sali Kulturno- obrazovnog centra Bogatić.

Oduševljena publika
Tokom dvosatnog nastupa na sceni je zaigralo pet dečijih ansambala, pripremni i prvi izvođački ansambl, uz pratnju Narodnog orkestra pod upravom Zorana Puzića.

Foto: FA „Đido“


-Ove godine smo održali Sretenjski koncert u susret državnom i verskom prazniku. Slava našeg Folklornog ansambla je Sretenje, tako da smo te dve proslave objedinili. Koncert je bio vrlo uspešan i na visokom umetničkom nivou. Publika je bila prezadovoljna, a sala prepuna. Prvi ansambl je izveo uvek atraktivnu Vranjansku svitu, Igre iz Bosilegradskog krajišta i završno kolo iz opere „Ero s onog svijeta“. Ostali su izveli igre iz raznih etnokoreoloških oblasti Srbije- naveo je umetnički rukovodilac Miloš Simić.

Foto: FA „Đido“


Tri nastupa u martu
Tokom marta, „Đido“ očekuju čak tri nastupa, od kojih se na dva potpisuju kao organizatori.

-Počinjemo 10. marta programom „Dragim damama, našim mamama“. Reč je o koncertu posvećenom Osmom martu, na kome će nastupiti dečiji ansambli kulturno- umetničkih društava iz okolnih sela. Smotra veteranskih ansambala Srbije „Jezdimir Jezda Alimpić“ posvećena našem prvom koreografu, na kojoj će učestvovati petnaestak ansambala iz cele Srbije, zakazana je za 23. mart. Oba koncerta su u Bogatiću. Naš prvi izvođački ansambl gostovaće na koncertu „Proleće u mojoj duši“ u sali Šabačke gimnazije 31. marta- najavio je Simić.
D.D.

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa