14. februar 2024.14. feb 2024.
Prva medalja
BILO JE U GLASU - 15.03.1979.

Prva medalja

Na terenima Kopaonika održano je dvodnevno takmičenje u smučanju u okviru Zimskih olimpijskih sportskih igara školske omladine Srbije, na kome su učestvovala i tri predstavnika Šapca: Dejan Knežević, učenik OŠ „Mileva Kosovac“, Đorđe Mesei, učenik Gimnazije i Aleksandar Knežević, učenik Obrazovnog centra „Kosta Abrašević“.

Najveći uspeh postigao je Aleksandar Knežević, koji je u konkurenciji 59 mlađih omladinaca u veleslalomu zauzeo treće mesto i osvojio bronzanu medalju. To je istovrmeno i prva medalja koja je doneta u Šabac sa smučarskih takmičenja. Dejan Knežević je u konkurenciji 60 takmiačra u pionirskoj konkurenciji u veleslalomu zauzeo 12, a u slalomu 11. mesto, pa je u ukupnom plasmanu osvojio 11. mesto.


Stariji omladinac Đorđe Mezei, u konkurenciji 50 takmičara plasirao se na 23. mesto veleslaloma, što ipak predstavlja uspeh, jer mu je ovo tek druga godina od kako se bavi skijanjem.

U subotu 17. i nedelju 18. marta na Kopaoniku će se održati Prvenstvo opštine Šabac i Podrinsko-kolubarskog regiona u smučanju.

Glas Podrinja u 2024. godini će proslaviti osamdesetu godinu od prvog broja davne 1944. Od starta sport je deo lista. Donosimo vam na sportskim stranama interesantne sportske vesti iz naše arhive one koje nisu bile u prvom planu, ali su deo istorije Glasa Podrinja i ovdašnjeg sporta.

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa