21. mart 2024.21. mar 2024.
Filipović, Gligorijević, Dvokić, Blagojević, Radivojević

Filipović, Gligorijević, Dvokić, Blagojević, Radivojević

ATLETIKA: DUDINSKA PEDESETICA

Internacionalne medalje

Na prestižnom internacionalnom hodačkom mitingu u Slovčkoj (banja Dudinci) dva predstavnika Atletskog kluba Sprint iz Badovinaca osvojili su medalje. U plavom dresu pomenutog kluba hodači su osvojili srebro i bronzu.

D. Blagojević (AK Sprint)


Drugi kroz cilj u trci veterana (35+) na pet kilometara prošao je Dušan Blagojević. Uličnu stazu u dužini od 5.000 metara prešao je za 27 minuta i dve sekunde, što je za jedan minut i 18 sekundi bolje od njegovog dosadašnjeg zvaničnog ličnog rekorda. Početkom drugog od pet krugova Blagojević je sustigao Zamečnika s kojim je do kraja vodio borbu, ali je ipak domaći hodač, član Dukle iz Banske bistrice bio četiri sekunde brži, takođe uz lični rekord. Treći je bio Miroslav Kapusta.

Zlatni status
Hodački miting u slovačkoj banji Dudinci jedan je od pet iz zlatne serije mitinga ovog tipa u Svetu. Baštini tradiciju dugu 43 godine. Okuplja najbolje takmičare sportskog hodanja sa cele plante, a ovog proleća je bio i onaj na kome su izbijane olimpijske norme na 20 i 35 kilometara. Za nadmetanje na 35 km u Parizu ovo je bila i poslednja prilika da se izbori norma. Nastupili su učesnici iz više od 60 država i sa svih kontinenata. Promoter Mitinga je Matej Tot, olimpijski šampion iz Rija 2016. godine. Srbiju su ovog proleća uz AK Sprint predstavljali Una Gligorijević i četvorostruki učesnik Igara, njen trener Predrag Filipović (AK Vlasotinci).


A. Dvokić (AK Sprint)


Mladi Aleksandar Dvokić nadmetao se na tri kilometra kod starijih pionira. Postavio je lični rekord prešavši pomenutu distancu za 18 minuta i tri sekunde, što je popravljen lični rekord za više od pola minuta. Pre njega su kroz cilj samo prošli Česi Svoboda, pobednik trke i Miška, drugoplasirani.

Uz takmičare Sprinta u Slovačkoj bio je trener Dragan Radivojević, koji ih je i pripremao za nastup.
D. B.

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa