Info

23. maj 2024.23. maj 2024.
Foto:  Kulturni centar Šabac

Foto: Kulturni centar Šabac

U Kulturnom centru Šabac

Završena 18. Turneja Slobodne zone

18. Turneja Slobodne zone održana je od 13 do 17. maja u Kulturnom centru Šabac. Izabrani su igrani i dokumentarni filmovi koji su bili izuzetno zapaženi na globalnoj filmskoj sceni na festivalima od Berlina do Kana.

Publika je imala priliku da pogleda pet filmova. Film „Sokolovo jezero“ prikazuje stidljivog tinejdžera koji tokom letnjeg raspusta doživljava radost i bol odrastanja kroz posebnu vezu sa starijom devojkom.

Na repertoaru ovogodišnje turneje bio je i drugi deo trilogije reditelja Kristijana Pecolda, film „Crveno nebo“. Crveno nebo svedoči o neminovnom sukobu između želje za kontrolom i prihvatanja životnih tokova, otkrivajući suštinsku borbu između volje i prirodnih sila koje oblikuju našu stvarnost. Film „Zlo ne postoji“ koji prati preokrete u životu Takmuija i njegove ćerke Hane kada grupa investitora dođe u njihovo selo da započne novi veliki projekat.

Foto: Kulturni centar Šabac


Dokumentarni film „Neizbrisiva sećanja“ prikazuje seriju kućnih snimaka koji prate napredovanje alchajmerove bolesti čileanskog novinara Augusta Gongoria. Film na uzbudljiv i dirljiv način povezuje zajedničku prošlost Augusta i njegove supruge sa burnom i tragičnom istorijom Čilea.
„Džoan Baez: Ja sam buka“ je dokumentarni film o legendarnoj pevačici i aktivistkinji Džoai Baez, koja se iskreno i beskompromisno kroz muziku i ogroman porodični arhiv osvrće na svoju 60-godišnju karijeru.

Foto: Kulturni centar Šabac


Ideja Turneje Slobodne zone jeste decentralizacija kulture i želja da se filmski sadržaj učini dostupnim publici u gradovima i manjim mestima u kojima možda ni ne postoje bioskopi.
Kulturni centar Šabac

Najnoviji broj

13. jun 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa