Info

23. maj 2024.23. maj 2024.
Jovanovićeva „kokoška“

Jovanovićeva „kokoška“

RUKOMET: FINALE PLEJ OFA (nedelja, 19:oo)

Potraga za majstoricom

Vojvodna zasluženo stekla prednost u finalnoj seriji. Pad u igri Metaloplastike od finiša prvog poluvremena. U Šapcu plavi tim traži poravnanje rezultata. Poslednji meč Matića na klupi pred domaćom publikom u ovom mandatu
Do 20. minuta u Novom Sadu sve je bilo u skladu sa očekivanjima. Brz rukomet, ravnopravni rivali i nijanse koje ih razdvajaju. Od promene na golu Novosađana i ulaska Lučina, počinje pad u igri plavih. Vojvodina je osetila da to neće biti dan Metaloplastike i već do poluvremena nezadrživo krenula u pobedu. Za deset minuta su plus dva pretvorili u plus sedam.

Već onda meč je rešen, ali je Vojvodina postala još poletnija u drugih 30 minuta, već u 40. minutu imala i dvocifrenu prednost. Metaloplastika nije igrala na svom nivou i nije imala odgovor.
Golovima su se istakli Alilović, Dakić i Jovanović, mada je malo ko u plavom dresu imao svoje veče.

Vojvodina – M’plastika Eliksir 38:23 (18:11)
Novi Sad. Gledalaca: 700. Sudije: Trivković i Milosavljević (Beška). Sedmerci: Vojvodina 2 (2), MP 1 (1). Isključenja: Vojvodina 8, MP 4 minuta.
VOJVODINA: Lučin 1, (9 odbrana), Trnavac (4 odbrane), Vorkapić 6 (2), Vukovljak, Aziz 1 , Ratković 4, Trnavac, Milenković 4, Sunajko 4, Pušica, Pešić 3, Draško, Tomić 4, Đorđić 2, Golubović 1, Puhovski 3, Nikolić 5.
M‘PLASTIKA: Pavković (1 odb.), Dodić 2 (1), Alilović 4, Mirković 1, I. Milovanović, F. Milovanović 1, Gavaselašvili, Arsić (5 odb.), Damjanović 3, Pavlović 1, Brajović, Jovanović 4, Papović 1, Petrović, Simić 2, Dakić 4.


Poraz je neplanirano ubedljiv, iako je neosporno Vojvodina favorit u finalu. Srećom, finale nije dvomeč, već serija na dve pobede i plavi u drugom duelu ne sustižu rezultatski zaostatak iz Novog Sada, već je cilj izjednačenje u seriji i odlazak na majstoricu.

-Čestitam Vojvodini ne zasluženoj pobedi. Mi nismo bili na svom nivou, Vojvodina je iskoristila svaku našu grešku i to se oslikalo kroz ubedljiv rezultat. Igra se srećomna pobede, ne na gol razliku. Moramo da zaboravimo ovaj meč i budemo mnogo bolji u Šapcu, vratimo seriju u Novi Sad. Verujem u nas, znam da ćemo imati sjajnu podršku s tribina – rekao je Milan Dakić, prvotimac Metaloplastike.

D. Rašić i V. Matić


Pehari i medalje će biti u hali Zorka u nedelju, ali nada navijača Metaloplastike je da će se ispostaviti kao nepotreban teret, te da će biti dodeljeni tek 29. maja. Meč u dvorani „Zorka“ (nedelja, 19:00) biće i oproštajni za Vladana Matića od domaće publike. Nakon dve sezone koliko je proveo u Metaloplastici kao trener, vraća se u Mađarsku, gde će preuzeti ekipu Čurgo.
D. B.

Najnoviji broj

13. jun 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa