Info

19. oktobar 2017.19. okt 2017.
ODBORNIČKA PITANjA POKRENULA DIJALOG
ČETRNAESTA SEDNICA SKUPŠTINE OPŠTINE BOGATIĆ

ODBORNIČKA PITANjA POKRENULA DIJALOG

Bez diskusija prihvaćeni predlozi više rešenja o razrešenju i imenovanju komisija za sport, odnose sa verskim zajednicama i upravnih odbora Centra za socijalni rad Bogatić, Kulturno-obrazovnog centra, Turističke organizacije, Predškolske ustanove “Slava Ković”i Doma zdravlja Bogatić. Za vd direktora Komunalnog preduzeća “Bogatić” imenovan Aljoša Garibović, a sekretara Skupštine Milutin Ković
Celokupna prošlonedeljna, redovna 14. sednica Skupštine opštine Bogatić sa 26 tačaka dnevnog reda, protekla je bez diskusija i skoro jednoglasnog prihvatanja predloga sadržanih u materijalu. Širi dijalog vođen je tek pri kraju zasedanja, povodom odborničkih pitanja.
Odbornici su prvo usvojili predloženu odluku o prvoj izmeni i dopuni odluke o pravima i uslugama socijalne zaštite opštine Bogatić. Potom predlog o maksimalnom broju zaposlenih na neodređeno vreme u organizacionim oblicima u sistemu javnog sektora. Nije izostala ni saglasnost odbornika na prvu izmenu Programa poslovanja JKP “Bogatić” za 2017. godinu i Pravilnik o radu ovog javnog preduzeća, pod brojem 1809-1 iz prošle godine.
Radi proširenja parcele za groblje, prihvaćeno je rešenje o pribavljanju nepokretnosti u javnu svojinu neposrednom pogodbom (katastarska parcela broj 3904 u ko Bogatić).
Dužnosti su razrešeni članovi opštinske izborne komisije zbog podnete ostavke, kao i predsednik sa članovima nadzornog odbora JKP “Parking servis” Bogatić.
Bez diskusija su prihvaćeni predlozi više rešenja o razrešenju i imenovanju komisija za sport, odnose sa verskim zajednicama i upravnih odbora Centra za socijalni rad “Bogatić”, Kulturno-obrazovnog centra, Turističke organizacije, Predškolske ustanove “Slava Ković” i Doma zdravlja Bogatić.
Pojedini odbornici zahtevali su veće nagrađivanje mladih sportista koji su afirmisali opštinu na najvišim državnim, evropskim i svetskim takmičenjima.
Slobodan Đurković, doskorašnji direktor JKP Bogatić podneo je ostavku na ovu dužnost, što su odbornici i prihvatili. Obrazlažući detaljno šta je sve urađeno tokom njegovog direktorovanja preduzećem i šta nije, Đurković je pri kraju izlaganja pred odbornicima rekao da ostavka ima ishodište u njegovoj želji za odlaskom u zasluženu penziju ali i želji da se izbegnu sve moguće konfrotacije i smetnje u političkom smislu koje kako saznajemo iz nezvaničnih izvora ne mimoilaze ni ovo preduzeće, koje je kako je rekao nasledio sa tri miliona dinara prihoda, a ostavlja duplo težu kasu (šest miliona dinara).
Na njegovo mesto za vršioca dužnosti direktora JKP “Bogatić”, odbornici su imenovali po predlogu SNS Aljošu Garibovića sa željom da poslovanje JKP Bogatić podigne na mnogo veći nivo.
Za novog sekretara Skupštine opštine Bogatić postavljen je Milutin Ković, pravnik iz Bogatića sa višegodišnjim iskustvom, budući da je predhodna podnela ostavku na ovu dužnost.
Najviše vremena na ovoj sednici Skupštine od 26 tačaka dnevnog reda, potrošeno je na odbornička pitanja. Tu se posebno izdvojio Aleksandar Ilijašević, odbornik iz Badovinaca, koji je pokrenuo više pitanja i konstatacija u vezi dečjeg obdaništa, nasipa, rasvete, pijace, seoskog groblja i trotoara.
Čula su se i druga pitanja poput onih koje je postavio odbornik Siniša Sević iz Crne Bare i Dragana Radovanović iz Bogatića koja se interesovala o sudbini 16 hektara zemljišta oko bušotine tople vode.
U kraćem izlaganju predsednik opštine Bogatić Nenad Beserovac odgovorio je na postavljena pitanja uz obrazloženje da treba imati u vidu finansijske mogućnosti ove lokalne samouprave ali i nadležnosti koje ima.
Lj.Đ.

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa