Инфо

12. октобар 2017.12. окт 2017.
Шестогодишњи Аца ЛазиЋ прва хармоника Сокобање

Вансеријски талент

Да би таленат за музику као урођени дар дошао до изражаја, потребан је дугогодишњи труд, рад и улагање. Међутим, постоје изузеци као што је то случај код шестогодишњег хармоникаша Аце Лазића. Љубав према хармоници, Аца негује од четврте године, када га је отац први пут упознао са овим инструментом и пренео му основно знање у виду свирања скала.
Схвативши да у кући имају вансеријски талентовано дете, Ацини родитељи, упутили су га на часове код дугогодишњег професора хармонике, Миће Јовановића-Белајца из Коцељеве. Породица Лазић, пореклом из Коцељеве живи у Бечу али због усавршавања младог хармоникаша долази једном месечно у свој родни крај.
-Већ дужи период држим часове хармонике, али морам да признам да оволико талентованог ученика још нисам имао. И дан- данас, када га слушам не могу да верујем да има само шест година- истиче Белајац.
Како године искуства и рада не одређују увек пут ка успеху, доказ је чињеница да је Аца Лазић однео титулу прве хармонике у Сокобањи. Такође, са својим професором Мићом Јовановићем, гостовао је три пута у ”Жикиној шареници”. Судећи по свему наведеном, младог музичара чека блистава будућност и завидна каријера.
К.Ј.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa